Per Tærsbøl

Fra Helsingør Leksikon
Skift til:navigering, søgning
Per Tærsbøl

Per Tærsbøl er født 1940 i Slagelse. Han kom i lære som isenkræmmer og blev udlært 1960. Efter at have aftjent sin værnepligt blev han løjtnant af reserven. Han flyttede til Helsingør og blev selvstændig isenkræmmer i Espergærde Centret. På et tidspunkt var han ejer af det lokale værtshus ”Poppen” i Espergærde.

I 1974 blev han valgt til Helsingør Byråd for Det konservative Folkeparti. Han er stadig medlem og den 31. december 2013 vil han kunne fejre at han har siddet 40 år i samme byråd. 1994 blev han valgt til borgmester og blev den første folkevalgte borgerlige borgmester i Helsingør siden 1919. Han blev afløst som borgmester af Johannes Hecht-Nielsen fra Venstre pr. 31. december 2009.

I 2002-2005 var Per Tærsbøl konservativt medlem af Frederiksborg Amtsråd. Da amterne blev nedlagt lod han sig i 2005 vælge til Hovedstadens Regionsråd, som afløste amterne. Per Tærsbøl har i perioden 1990-1994 været medlem af Folketinget. Han blev senere sat på listen over de folketingsmedlemmer, der fremtvang opgøret om tamilsagen, der betød at den borgerlige regering måtte stoppe.

Han går næsten altid i træsko. Om det er derfor, at han ofte blev betegnet som en populær borgmester, er der mange der mener. Men han havde også sine politiske fejder med sine egne konservative partifæller. Blandt andet foreslog han i 2006 at bryde den borgerlige regerings skattestop med en skatteforhøjelse i Helsingør Kommune.

I Helsingør er han de seneste år blevet kritiseret af mange – og rost af andre mange – for at han sammen med Socialdemokratiets viceborgmester fik sat gang i arbejdet med at etablere byens nye kulturhus Kulturværftet, der blev indviet i 2010.

Kilder: 1) Kraks Blå bog. 2) Wikipedia. 3) Erik Stubtofts personlige arkiv.

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.