Nordsjællands Legetøjsmuseum

Fra Helsingør Leksikon
Skift til:navigering, søgning
  • Hørsholmvej 32, Kvistgård, Helsingør.
  • I 1997 åbnede Hilda Svane sit museum med antikt legetøj i en længe på hendes og ægtemandens gamle gård ”Skovgård”, der ligger i et naturskønt område ved Kvistgård i Nordsjælland. Gennem årene var Hilda Svane konstant på udkig efter nye klenodier på loppemarkeder og hos antikvitetshandlere. På den måde fik hun opbygget et stort netværk af legetøjssamlere i ind- og udland.
  • I de 17 år, som museet eksisterede, voksede legetøjssamlingen til at blive Danmarks største - ja det blev et helt museum for tidernes legetøj.
  • Mange husker sikkert deres barndoms tids legetøj som var det i går – uanset om yndlingslegestøjet var Barbiedukken, små livagtige blikbiler, Kay Bojesens træaber eller byggeklodserne. Meget af de kunne man finde her.
  • Hilda Svanes ønske for museet var, at flere generationer sammen kunne komme på besøg og finde noget, som de alle kunne forholde sig til. Derfor strækker samlingen sig over et tidsmæssigt spænd fra cirka 1850 og op til nutidens legetøj. Blandt de ældste genstande hørte tyske håndlavede træfigurer fra Erzgebirge. Samlingen af legetøj repræsenterede alt fra Teknos populære drengelegetøj af blik over 1980ernes kubusterninger til nye robotter og Disney-figurer.
  • Legetøjsmuseet lukkede i 2013. Samlingen af legetøj blev i 2014 solgt på auktion for ca. 1,5 mio kr.

Redaktion: estubtoft@gmail.com

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.