Kronborg Auto

Fra Helsingør Leksikon
Skift til:navigering, søgning
Fra venstre: Børge Jensen, distriktschef for VW Jørgen Krüger-Henriksen, direktør for Danmarks Tekniske Museum K.O.B. Jørgensen, værkfører? Foto: Jørgen Rubæk Hansen 3/9 1977

Virksomheden blev etableret i 1958 af Børge Jensen i nr. 4-6 på Mads Holms Vej som et autoopretningsværksted. I 1967 flyttede firmaet som autoriseret folkevognsforhandler til de nyopførte bygninger på hjørnet Klostermosevej og Ole Rømers Vej under navnet Børge Jensen Automobiler.

Firmaet blev senere overtaget af Jørgen Krüger-Henriksen, der, da billedet blev taget, var distriktschef for VW, og Jens Kampmann under navnet Børge Jensens Eftf. Først senere blev navnet ændret til Kronborg Auto.

Folkevognen på billedet tilhører Danmarks Tekniske Museum, og er den først solgte folkevogn i Danmark. Den blev solgt til KTAS i 1948 af den netop autoriserede importør, Skandinavisk Motor Co. A/S. Begivenheden, der blev fejret 3/9 1977, da billedet blev taget, er antagelig den formelle overdragelse af bilen til museet. I en årrække var der et jævnligt samarbejde mellem Skandinavisk Motor Co. og Danmarks Tekniske Museum, og desuden var man jo næsten naboer.

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.