Hotel Kystens Perle

Fra Helsingør Leksikon
Skift til:navigering, søgning
  • Strandvejen 130, Snekkersten.
  • Hotel.

Hotellet opstod i 1952 så at sige på ruinerne af den gamle i 1950 nedbrændte Snekkersten Kro. Det vakte megen opsigt og kritik, at nogen på det tidspunkt, hvor landet endnu ikke var kommet på fode efter verdenskrigen, der sluttede i 1945, kunne bygge så luksusiøst hotel. Men der blev givet et klækkeligt tilskud fra den såkaldte "Marshallhjælp" - penge som kom fra USA som et bidrag til genopbygningen af Europa efter 2. verdenskrig. Hotellet var i en årrække kendt for sin internationale underholdning med blandt andet sangerinden Lys Assia. Hun var gift med hotellets ejer Oscar Petersen, der på et tidspunkt også ejede Hotel Marienlyst og Hotel Hamlet i Helsingør. Han kaldte derfor området for Nordens festlige Hjørne."Kystens Perle" blev af flere omgange udvidet med nye fløje - og som noget helt særligt en svømmehal.

Oscar Pedersen ophørte i sommeren 1973 med at drive Hotel Kystens Perle videre og lod et forpagterpar overtage driften. I 1975 måtte Hotel Kystens Perle lukke p. g. af energikrisen m.v., som betød en stor nedgang for hotellets omsætning. Flere forsøg på at få hotellet genåbnet mislykkedes, og i 1981 blev det meste af hotellet omdannet til 22 ejerlejligheder.

Foto taget af Kjeld Damgaard i 2008.

Den nordligste del af bygningskomplekset fortsatte dog endnu nogle år som hotel. Svømmebassinet fungerede fortsat i de første år, men blev senere omdannet til 30 hotelværelser. I 2006 lukkede imidlertid både hotel og restaurant helt, og ejeren fik tilladelse til at nedrive bygningerne og opføre ejerlejligheder i stedet for.

Bygningen med den tidligere svømmehal blev revet ned i 2016, og to nye bygninger med ejerlejligheder stod klar til indflytning i løbet af 2017. Hele bygningskomplekset er hermed omdannet til ejerlejligheder og har adressen Strandvejen 128. Den kaldes stadig for Kystens Perle, selvom restaurant- og hoteldrift er nedlagt for længe siden.

Litteratur

Strandvejen - før og nu. Redaktion Bo Bramsen. Politiken, 1995. Bind 2.

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.