Havegaard

Fra Helsingør Leksikon
Skift til:navigering, søgning
Havegaard omkring 1950. Nederst til venstre ses Borsholm gl. smedje.

Havegaard i Borsholm opfattes i dag som en del af Borsholmgaard, men det er kun siden 1919, at de to gårde er blevet drevet sammen. Havegaard var som de øvrige gårde i Borsholm, fæstegård indtil 1793. Den første selvejer hed Anders Nielsen. Han havde i 1765 overtaget fæstet af gården fra sin fader, Niels Jensen. Den følgende ejer, Peder Larsens slægt ejede derpå gården frem til 1883, hvor Adam V. von Krogh købte Havegaard. Han havde allerede i 1859 købt Vestergaard i Borsholm og sammenlagt denne med Havegaard.

Havegaards stuehus er her fotograferet omkring 1957, medens den samlede Borsholmgaards forpagter, Frederik Elgaard, boede her.


I 1919 købte den daværende ejer af Borsholmgaard således Havegaard og de to gårde er siden blevet drevet sammen.

Oprindeligt lå Havegaard lidt længere mod vest i landsbyen end den nuværende gård, men allerede i midten af 1800-tallet blev den nuværende stuehus til Havegaard bygget. I starten rummede det hjulmagerværksted. I sidste halvdel af 1800-tallet og starten af 1900-tallet skete der adskillige forandringer på udlængerne, så der i dag ikke er noget tilbage af det oprindelige gårdanlæg.

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.