Astrid Slebsager

Fra Helsingør Leksikon
Skift til:navigering, søgning
Madskribent Astrid Slebsager 4/12 1974. Foto: Anne-Sofie Rubæk

Astrid Slebsager var et stort navn indenfor madlavning. I 1960'erne var hun redaktør af tidsskriftet "Mad og gæster" og har skrevet flere kogebøger bl.a. "Mine opskrifter". Desuden har hun oversat flere titler til dansk.

Astrid Slebsager var gift med annoncetegner og plakatkunstner Henry Thelander (1902-1986). I 1935/36 blev han knyttet til det svenske herreekviperingsfirma Widengreens og blev desuden engageret til forskellige opgaver inden for turisme, hvor han bl.a. skabte det idealtypiske ikon - den blonde og lattermilde danske badepige i det altid stærke sollys. Foruden produktreklamen og turistpropagandaen blev balletplakaterne det tredje hovedområde i Thelanders produktion.

Lokalt har Henry Thelander lavet Wiibroes direktør Bjørn Madsens skydeskive med den øldrikkende bjørn. Den hænger i Skydeselskabets lokaler på Stengade 46.

Astrid Slebsager er fotograferet på loftrummet i hendes og Henry Thelanders hus på Nordre Strandvej. Henry Thelander havde sit atelier i den anden ende af det store rum, hvor de altid opholdt sig, og hvor de nød deres daglig kvantum Wiibroe portere.

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.