Arbejderbevægelsens Kulturselskab

Fra Helsingør Leksikon
Skift til:navigering, søgning


I 1983 besluttede Landsorganisationen LO at styrke og øge det kulturelle arbejde i de faglige organisationer. Der blev afsat penge til formålet i LO og samtidig nedsat et Kulturudvalg med repræsentanter fra fagbevægelsen, AOF, ARTE og nogle udpegede kunstere og kulturarbejdere. En meget stor kulturkonference på LO-Skolen blev startsskuddet til aktiviteter. Blandt andet etableredes LO Kulturfond, som de efterfølgende år uddelte penge til kunstnere og kulturarbejdere.

Det var ideen med den øgede kulturaktivitet, at der også i de lokale fagforeninger skulle tages fat på at sætte kulturen på dagsordenen. I Helsingør blev der dannet en ny organisation Arbejderbevægelsens Kulturselskab. Som medlem var bl.a. Fællesorganisationen, de fleste fagforeninger i byen, AOF, Højskolen Solhavegården og LO-Skolen.

Selskabet arrangerede et par julefester for familier, nogle kulturelle arrangementer og foretog uddeling af en kulturpris i form af en statuette og et kontant beløb. Selskabet blev opløst i 1990.

Kilde: Erik Stubtofts lokale arkiv.

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.