Forskel mellem versioner af "Søbækken"

Linje 1: Linje 1:
'''Søbækken''' er et af de større vandløb på Sydkysten. Dens oprindelige navn er '''Sobæk''' eller '''Svinebæk'''. Bækken har sit udspring i de omfattende vådarealer syd for [[Gurre Sø]] (Lille Gurresø, Nyrup Sø) og herfra løber den gennem den sydlige del af [[Nyrup Hegn]] (Røvermosen/Røver Dam), hvorefter den danner skel mellem Mørdrup og Nyrup ejerlav. Herfra passerer den gennem den nu bortdrænede [[Vesterdam]], gennem de lavtliggende Søbækgaard-arealer frem til en oprindelig vandmølle, [[Søbæk Mølle]], ved Stokholmsvej og herfra til udløb i Øresund ud for Søbækbro.
+
'''Søbækken''' er et af de større vandløb på Sydkysten. Dens oprindelige navn er '''Sobæk''' eller '''Svinebæk'''. Bækken har sit udspring i de omfattende vådarealer syd for [[Gurre Sø]] ([[Lille Gurresø]], [[Nyrup Sø]]) og herfra løber den gennem den sydlige del af [[Nyrup Hegn]] (Røvermosen/Røver Dam), hvorefter den danner skel mellem Mørdrup og Nyrup ejerlav. Herfra passerer den gennem den nu bortdrænede [[Vesterdam]], gennem de lavtliggende Søbækgaard-arealer frem til en oprindelig vandmølle, [[Søbæk Mølle]], ved Stokholmsvej og herfra til udløb i Øresund ud for Søbækbro.
  
 
[[Kategori:Søer, damme og vandløb]]
 
[[Kategori:Søer, damme og vandløb]]

Versionen fra 15. apr 2008, 13:27

Søbækken er et af de større vandløb på Sydkysten. Dens oprindelige navn er Sobæk eller Svinebæk. Bækken har sit udspring i de omfattende vådarealer syd for Gurre Sø (Lille Gurresø, Nyrup Sø) og herfra løber den gennem den sydlige del af Nyrup Hegn (Røvermosen/Røver Dam), hvorefter den danner skel mellem Mørdrup og Nyrup ejerlav. Herfra passerer den gennem den nu bortdrænede Vesterdam, gennem de lavtliggende Søbækgaard-arealer frem til en oprindelig vandmølle, Søbæk Mølle, ved Stokholmsvej og herfra til udløb i Øresund ud for Søbækbro.