Forskel mellem versioner af "Munkesø"

(Siden blev oprettet: Munkesø var oprindelig en større sø ved kommunegrænsen i syd, i dag stort set bortdrænet. Fra Munkesø-vådområderne udgik Munkesøvandløbet, som over den sydlige del af ...)
 
Linje 1: Linje 1:
Munkesø var oprindelig en større sø ved kommunegrænsen i syd, i dag stort set bortdrænet. Fra Munkesø-vådområderne udgik Munkesøvandløbet, som over den sydlige del af Nyrups jorder løb til Rolighedsmoserne vest for Espergærde og videre mellem Mørdrup og Tibberup ejerlav til forening med Søbækken. Umiddelbart nord for Munkesø lå bebyggelsen Munkegaarde.
+
'''Munkesø''' var oprindelig en større sø ved kommunegrænsen i syd, i dag stort set bortdrænet. Fra Munkesø-vådområderne udgår [[Munkesøvandløbet]], som over den sydlige del af [[Nyrup]]s jorder løber til [[Rolighedsmoserne]] vest for Espergærde og videre mellem [[Mørdrup]] og [[Tibberup]] ejerlav til forening med [[Søbækken]]. Umiddelbart nord for Munkesø lå den lille landsby [[Munkegaarde]], som i middelalderen har været en del af Esrum Klosters omfattende jordegods.
  
 
[[Kategori:Søer, damme og vandløb]]
 
[[Kategori:Søer, damme og vandløb]]

Versionen fra 22. apr 2008, 17:50

Munkesø var oprindelig en større sø ved kommunegrænsen i syd, i dag stort set bortdrænet. Fra Munkesø-vådområderne udgår Munkesøvandløbet, som over den sydlige del af Nyrups jorder løber til Rolighedsmoserne vest for Espergærde og videre mellem Mørdrup og Tibberup ejerlav til forening med Søbækken. Umiddelbart nord for Munkesø lå den lille landsby Munkegaarde, som i middelalderen har været en del af Esrum Klosters omfattende jordegods.