Forskel mellem versioner af "Ewaldshøj i Espergærde"

m
Linje 1: Linje 1:
Indtil 1942/43 var det stadig muligt at se '''”Ewaldshøjen”''' – en oprindelig gravhøj formentlig fra bronze- eller jernalder – på sin plads syd for vejkrydset Jernbane Alle – Stokholmsvej i Espergærde. Da blev den markante gravhøj, der også lokalt var kendt under navnet '''”Lindehøjen”''', sløjfet for at give plads til bebyggelsen ”Sing Sing” langs med Stokholmsvej. Den unge lærer Arne Meyling argumenterede forgæves for en bevaring af højen. Digteren Johs. Ewalds navn er knyttet til højen som følge af hans ufrivillige ophold i 1775-77 på ”[[Søbækhuset]]” / "[[Søbæk Mølle]]" (opr. Sobæk Mølle), der lå ved Søbækken umiddelbart øst for højen. Der foreligger ingen fundoplysninger fra stedet i forbindelse med sløjfningen, men fra ældre tid er bevaret såvel fotos som tegninger af gravhøjen. ”
+
Indtil 1942/43 var det stadig muligt at se '''”Ewaldshøjen”''' – en oprindelig gravhøj formentlig fra bronze- eller jernalder – på sin plads syd for vejkrydset Jernbane Alle – Stokholmsvej i [[Mørdrup]]/[[Espergærde]]. Da blev den markante gravhøj, der også lokalt var kendt under navnet '''”Lindehøjen”''', sløjfet for at give plads til bebyggelsen ”Sing Sing” langs med Stokholmsvej. Den unge lærer Arne Meyling argumenterede forgæves for en bevaring af højen. Digteren Johs. Ewalds navn er knyttet til højen som følge af hans ufrivillige ophold i 1775-77 på ”[[Søbækhuset]]” / "[[Søbæk Mølle]]" (opr. Sobæk Mølle), der lå ved Søbækken umiddelbart øst for højen. Der foreligger ingen fundoplysninger fra stedet i forbindelse med sløjfningen, men fra ældre tid er bevaret såvel fotos som tegninger af gravhøjen. ”
  
 
===Litteratur:===
 
===Litteratur:===

Versionen fra 14. apr 2008, 17:42

Indtil 1942/43 var det stadig muligt at se ”Ewaldshøjen” – en oprindelig gravhøj formentlig fra bronze- eller jernalder – på sin plads syd for vejkrydset Jernbane Alle – Stokholmsvej i Mørdrup/Espergærde. Da blev den markante gravhøj, der også lokalt var kendt under navnet ”Lindehøjen”, sløjfet for at give plads til bebyggelsen ”Sing Sing” langs med Stokholmsvej. Den unge lærer Arne Meyling argumenterede forgæves for en bevaring af højen. Digteren Johs. Ewalds navn er knyttet til højen som følge af hans ufrivillige ophold i 1775-77 på ”Søbækhuset” / "Søbæk Mølle" (opr. Sobæk Mølle), der lå ved Søbækken umiddelbart øst for højen. Der foreligger ingen fundoplysninger fra stedet i forbindelse med sløjfningen, men fra ældre tid er bevaret såvel fotos som tegninger af gravhøjen. ”

Litteratur:

Kresten Tommerup: ”Johannes Ewald & Søbækhuset”. Bevaringsforeningen Mørdrup Landsby, 1991.