Espergærde Idræts Forening

Fra Helsingør Leksikon
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version → (forskel)
Skift til:navigering, søgning
EIF's A-foboldhold i efteråret 1953. Holdlederen, Eigil Christensen, står længst til venstre.

Espergærde Idræts Forening blev stiftet den 3. november 1935, men var ikke den første sportsklub i Espergærde-området. Allerede omkring 1910 havde viktualiehandler Hans Pedersen samlet den mandlige ungdom til et karlehold i gymnastik. Dette initiativ førte senere til dannelsen af Snekkersten-Espergærde Gymnastikforening. I 1932 adskiltes gymnastikforeningen i en selvstændig forening for hhv. Espergærde og Snekkersten. Dermed var Espergærde Gymnastikforening en realitet.

Men længe inden - omkring 1915 - var der også taget initiativ til dannelsen af Espergærde Sportsklub, som havde til formål at samle ungdommen til fodbold. Foreningen blev omkring 1925 afløst af Espergærde Boldklub, som imidlertid havde problemer med at finde ledere. Løsningen var at rette henvendeæse til den daværende formand for Gymnastikforeningen, Eigil Christensen. Han indvilligede i at træde til, men det var derfor også en naturlig beslutning, at sammenslutte Espergærde Boldklub med Espergærde Gymnastikforening - og således blev Espergærde Idræts Forening (EIF) en realitet. I 1937 oprettedes tillige en afdeling for håndbold i EIF.

I 1934 var Espergærde Badminton Klub blevet dannet som en afdeling af Espergærde Borger- og Haandværkerforening. Denne forening blev dog først i 1945 sluttet sammen med EIF.

Senere kom der flere nye sportsgrene ind under EIF: I 1966 bordtennis og i 1970 tennis (oprindelig Espergærde Lawn Tennis Forening). Med Eespergærdehallens indvielse i 1968 kunne foreningens medlemmer endelig træne hele året og også i indendørs idrætsgrene. I 1970'erne blev EIF kommunens største idrætsforening.

I 1991 oprettedes endnu en afdeling, løbeklubben "Puls 3060", i 1993 volleyballafdelingen og senere også American Football og Petanque.

Til støtte for EIF oprettedes i 1963 "EIF's Venner".

Litteratur

Keld Andersen m.fl. (red.): EIF 1935-85, 1985

Kjeld Damgaard: "Sydkysten gennem 100 år", 2004

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.