Forskel mellem versioner af "Det lille bageri"
Linje 10: | Linje 10: | ||
Erik Friis var i øvrigt bager-faglærer på [[Helsingør Tekniske Skole]] fra 1938 og mere end 30 år frem. I en artikel i Helsingør Dagblad fra den 29. marts 1960 fortæller han, at æltningen af dejen til rugbrød i gamle dage foregik med fødderne. Man holdt fast i en stang der gik ned fra loftet, men der var lagt sække over dejen, så man ikke havde fødderne nede i den. | Erik Friis var i øvrigt bager-faglærer på [[Helsingør Tekniske Skole]] fra 1938 og mere end 30 år frem. I en artikel i Helsingør Dagblad fra den 29. marts 1960 fortæller han, at æltningen af dejen til rugbrød i gamle dage foregik med fødderne. Man holdt fast i en stang der gik ned fra loftet, men der var lagt sække over dejen, så man ikke havde fødderne nede i den. | ||
+ | |||
+ | I 1960'erne havde Bager Friis æbleboller i sit udvalg. De var meget populære og var bedst, når æblemassen var varm. | ||
===Litteratur=== | ===Litteratur=== |
Nuværende version fra 26. jan 2017, 11:43
Det lille bageri Stengade 34 (også kaldet Bager Friis efter tidligere ejere) kunne den 3. april 2010 fejre 250 års jubilæum. Det fremgår af pantebøgerne for Helsingør, at der allerede i 1760 var bageri i ejendommen, idet selve bageriet er fra 1736, mens forretningen blev startet i 1760.
Den gang hed bagermesteren Peter Martin Voigt, og ligesom i dag var der forretning ud mod gaden og bageri i sidebygningen mod gården. I 1817 blev bageriet overtaget af bagermester J.O. Jacobsen, i 1820 af bagermester Dehn og i 1839 af bagermester H.S.P. Langkilde, hvor familien havde det i tre generationer.
Søren M. Friis købte forretningen i 1916, sønnen Søren R. Friis overtog den i 1919 og hans søn Erik Friis i 1950. I 1979 solgte Erik Friis til bagermester Hans Jacobsen, som i 2007 solgte til bagermester Bjørn Ott.
Erik Friis var i øvrigt bager-faglærer på Helsingør Tekniske Skole fra 1938 og mere end 30 år frem. I en artikel i Helsingør Dagblad fra den 29. marts 1960 fortæller han, at æltningen af dejen til rugbrød i gamle dage foregik med fødderne. Man holdt fast i en stang der gik ned fra loftet, men der var lagt sække over dejen, så man ikke havde fødderne nede i den.
I 1960'erne havde Bager Friis æbleboller i sit udvalg. De var meget populære og var bedst, når æblemassen var varm.
Litteratur
Kenn Andersen: Bagerforretning på Stengade 34 fylder 250 år (Helsingør Dagblad, 27. marts 2010)