Forskel mellem versioner af "Ny gravhøj i Espergærde"

Fra Helsingør Leksikon
Skift til:navigering, søgning
Linje 1: Linje 1:
I forbindelse med lokalplanlægning forud for opførelse af bebyggelsen ”Sct. Georgs Have” ved Idrætsvej i Espergærde opdagedes 1995 rester af et hidtil ganske upåagtet oldtidsminde for enden af Sct. Georgs Vej – på arealet direkte foran Sct. Georgsgårdens hovedbygning. Anlægget, der omfatter en tydelig høj med en omkreds på ca. 13 m. samt en samling af store sten, kan formentlig dateres til bondestenalder (dyssetid), dvs. for noget over 5.000  år siden. Anlægget er under kraftig nedslidning, idet det benyttes som legeplads for derværende institutioner. Af samme grund er fortidsmindet anbefalet til beskyttende fredning.
+
I forbindelse med lokalplanlægning forud for opførelse af bebyggelsen ”Sct. Georgs Have” ved Idrætsvej i [[Espergærde]] opdagedes 1995 rester af et hidtil ganske upåagtet oldtidsminde for enden af Sct. Georgs Vej – på arealet direkte foran Sct. Georgsgårdens hovedbygning. Anlægget, der omfatter en tydelig høj med en omkreds på ca. 13 m. samt en samling af store sten, kan formentlig dateres til bondestenalder (dyssetid), dvs. for noget over 5.000  år siden. Anlægget er under kraftig nedslidning, idet det benyttes som legeplads for derværende institutioner. Af samme grund er fortidsmindet anbefalet til beskyttende fredning.
  
 
===Litteratur:===
 
===Litteratur:===

Versionen fra 14. apr 2008, 16:43

I forbindelse med lokalplanlægning forud for opførelse af bebyggelsen ”Sct. Georgs Have” ved Idrætsvej i Espergærde opdagedes 1995 rester af et hidtil ganske upåagtet oldtidsminde for enden af Sct. Georgs Vej – på arealet direkte foran Sct. Georgsgårdens hovedbygning. Anlægget, der omfatter en tydelig høj med en omkreds på ca. 13 m. samt en samling af store sten, kan formentlig dateres til bondestenalder (dyssetid), dvs. for noget over 5.000 år siden. Anlægget er under kraftig nedslidning, idet det benyttes som legeplads for derværende institutioner. Af samme grund er fortidsmindet anbefalet til beskyttende fredning.

Litteratur:

Kresten Tommerup: ”Glimt fra Oldtidsdage”. ”Egebækken” nr. 43, 2007.

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.