Forskel mellem versioner af "Det lille bageri"

Fra Helsingør Leksikon
Skift til:navigering, søgning
 
(En mellemliggende version af en anden bruger ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
[[Billede:Stengade-34-S.Friis.ca1931b.jpg|right|250px|thumb|Indenfor i bageriet omkring 1931]]
+
[[Billede:Stengade-34-ca.1931.jpg|right|225px|thumb|Forretningen Stengade 34 ca. 1931]]
[[Billede:Stengade-34-ca.1931.jpg|right|250px|thumb|Forretningen Stengade 34 ca. 1931]]
 
  
 
'''Det lille bageri''' Stengade 34 (også kaldet Bager Friis efter tidligere ejere) kunne den 3. april 2010 fejre 250 års jubilæum. Det fremgår af pantebøgerne for Helsingør, at der allerede i 1760 var bageri i ejendommen, idet selve bageriet er fra 1736, mens forretningen blev startet i 1760.
 
'''Det lille bageri''' Stengade 34 (også kaldet Bager Friis efter tidligere ejere) kunne den 3. april 2010 fejre 250 års jubilæum. Det fremgår af pantebøgerne for Helsingør, at der allerede i 1760 var bageri i ejendommen, idet selve bageriet er fra 1736, mens forretningen blev startet i 1760.
  
 
Den gang hed bagermesteren Peter Martin Voigt, og ligesom i dag var der forretning ud mod gaden og bageri i sidebygningen mod gården. I 1817 blev bageriet overtaget af bagermester J.O. Jacobsen, i 1820 af bagermester Dehn og i 1839 af bagermester H.S.P. Langkilde, hvor familien havde det i tre generationer.
 
Den gang hed bagermesteren Peter Martin Voigt, og ligesom i dag var der forretning ud mod gaden og bageri i sidebygningen mod gården. I 1817 blev bageriet overtaget af bagermester J.O. Jacobsen, i 1820 af bagermester Dehn og i 1839 af bagermester H.S.P. Langkilde, hvor familien havde det i tre generationer.
 +
 +
[[Billede:Stengade-34-S.Friis.ca1931b.jpg|left|225px|thumb|Indenfor i bageriet omkring 1931]]
  
 
Søren M. Friis købte forretningen i 1916, sønnen Søren R. Friis overtog den i 1919 og hans søn Erik Friis i 1950. I 1979 solgte Erik Friis til bagermester Hans Jacobsen, som i 2007 solgte til bagermester Bjørn Ott.  
 
Søren M. Friis købte forretningen i 1916, sønnen Søren R. Friis overtog den i 1919 og hans søn Erik Friis i 1950. I 1979 solgte Erik Friis til bagermester Hans Jacobsen, som i 2007 solgte til bagermester Bjørn Ott.  
  
 
Erik Friis var i øvrigt bager-faglærer på [[Helsingør Tekniske Skole]] fra 1938 og mere end 30 år frem. I en artikel i Helsingør Dagblad fra den 29. marts 1960 fortæller han, at æltningen af dejen til rugbrød i gamle dage foregik med fødderne. Man holdt fast i en stang der gik ned fra loftet, men der var lagt sække over dejen, så man ikke havde fødderne nede i den.
 
Erik Friis var i øvrigt bager-faglærer på [[Helsingør Tekniske Skole]] fra 1938 og mere end 30 år frem. I en artikel i Helsingør Dagblad fra den 29. marts 1960 fortæller han, at æltningen af dejen til rugbrød i gamle dage foregik med fødderne. Man holdt fast i en stang der gik ned fra loftet, men der var lagt sække over dejen, så man ikke havde fødderne nede i den.
 +
 +
I 1960'erne havde Bager Friis æbleboller i sit udvalg. De var meget populære og var bedst, når æblemassen var varm.
  
 
===Litteratur===
 
===Litteratur===

Nuværende version fra 26. jan 2017, 11:43

Forretningen Stengade 34 ca. 1931

Det lille bageri Stengade 34 (også kaldet Bager Friis efter tidligere ejere) kunne den 3. april 2010 fejre 250 års jubilæum. Det fremgår af pantebøgerne for Helsingør, at der allerede i 1760 var bageri i ejendommen, idet selve bageriet er fra 1736, mens forretningen blev startet i 1760.

Den gang hed bagermesteren Peter Martin Voigt, og ligesom i dag var der forretning ud mod gaden og bageri i sidebygningen mod gården. I 1817 blev bageriet overtaget af bagermester J.O. Jacobsen, i 1820 af bagermester Dehn og i 1839 af bagermester H.S.P. Langkilde, hvor familien havde det i tre generationer.

Indenfor i bageriet omkring 1931

Søren M. Friis købte forretningen i 1916, sønnen Søren R. Friis overtog den i 1919 og hans søn Erik Friis i 1950. I 1979 solgte Erik Friis til bagermester Hans Jacobsen, som i 2007 solgte til bagermester Bjørn Ott.

Erik Friis var i øvrigt bager-faglærer på Helsingør Tekniske Skole fra 1938 og mere end 30 år frem. I en artikel i Helsingør Dagblad fra den 29. marts 1960 fortæller han, at æltningen af dejen til rugbrød i gamle dage foregik med fødderne. Man holdt fast i en stang der gik ned fra loftet, men der var lagt sække over dejen, så man ikke havde fødderne nede i den.

I 1960'erne havde Bager Friis æbleboller i sit udvalg. De var meget populære og var bedst, når æblemassen var varm.

Litteratur

Kenn Andersen: Bagerforretning på Stengade 34 fylder 250 år (Helsingør Dagblad, 27. marts 2010)

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.