Forskel mellem versioner af "Christian Hansen"

Fra Helsingør Leksikon
Skift til:navigering, søgning
 
(En mellemliggende version af den samme bruger vises ikke)
Linje 1: Linje 1:
 
[[Billede:Christian-Hansen-Ørnholm-1916.jpg|right|thumb|Gårdejer og kulturhistorisk skildrer af Gurre-egnen, Christian Hansen, foto 1916]]
 
[[Billede:Christian-Hansen-Ørnholm-1916.jpg|right|thumb|Gårdejer og kulturhistorisk skildrer af Gurre-egnen, Christian Hansen, foto 1916]]
  
'''Christian Hansen''' (egentlig Otto Christian Hansen) var født i 1858 på [[Holmegaardslund]] i Holmegaarde. Hans fader var da møllersvend på Dronning Mølle og moderen havde været i huset hos møller Pedersen på [[Hollandske Mølle]] i Helsingør. I 1859 købte forældrene gården "Ørnholm" på Rørtang Overdrev. Christian blev dog hos bedsteforældrene på [[Pilegaarden]] i Horneby, hvor han voksede op. I 1897 overtog han Ørnholmgaarden og drev den frem til sin død i 1938. Det var imidlertid som kulturhistorisk skildrer at han blev kendt. I perioden fra 1910 til 1938 offentliggjorde han 80-90 kulturhistoriske skildringer hovedsageligt fra Gurre og omegn. Hans indsats er blevet vurderet meget forskelligt. Christian Hansen baserede mange af sine skildringer på hvad han havde fået fortalt i sin ungdom og af ældre mennesker på egnen. Nogle af historierne er derfor ganske vanskelige at tro på i detaljer, f.eks. skildrer han uden at blinke hvad konger og andre detaljeret har sagt og gjort i 1300-tallet. I andre tilfælde har Christian Hansens indsats imidlertid været uvurderlig - hans indsamling af lokalhistoriske skildringer og overleveringer fra 1800-tallet, giver os i dag et fantastisk indblik i menigmands hverdag i Gurre og omegn igennem tiderne.
+
'''Christian Hansen''' (egentlig Otto Christian Hansen) var født i 1858 i Horneby. Hans fader var da møllersvend på Dronning Mølle og moderen havde været i huset hos møller Pedersen på [[Hollandske Mølle]] i Helsingør. I 1859 købte forældrene gården "[[Ørnholm]]" på Rørtang Overdrev. Christian blev dog hos bedsteforældrene på [[Pilegaarden]] i Horneby, hvor han voksede op. I 1897 overtog han Ørnholmgaarden og drev den frem til sin død i 1938. Det var imidlertid som kulturhistorisk skildrer at han blev kendt. I perioden fra 1910 til 1938 offentliggjorde han 80-90 kulturhistoriske skildringer hovedsageligt fra Gurre og omegn. Hans indsats er blevet vurderet meget forskelligt. Christian Hansen baserede mange af sine skildringer på hvad han havde fået fortalt i sin ungdom og af ældre mennesker på egnen. Nogle af historierne er derfor ganske vanskelige at tro på i detaljer, f.eks. skildrer han uden at blinke hvad konger og andre detaljeret har sagt og gjort i 1300-tallet. I andre tilfælde har Christian Hansens indsats imidlertid været uvurderlig - hans indsamling af lokalhistoriske skildringer og overleveringer fra 1800-tallet, giver os i dag et fantastisk indblik i menigmands hverdag i Gurre og omegn igennem tiderne.
 
Christian Hansen var tillige aktiv på en række andre områder, bl.a. var han aktiv indenfor skyttesagen og blandt initiativtagerne til oprettelsen af [[Gurre Kirke]].
 
Christian Hansen var tillige aktiv på en række andre områder, bl.a. var han aktiv indenfor skyttesagen og blandt initiativtagerne til oprettelsen af [[Gurre Kirke]].
  
 
[[Kategori:Personer|Hansen,Christian]]
 
[[Kategori:Personer|Hansen,Christian]]

Nuværende version fra 21. feb 2010, 00:35

Gårdejer og kulturhistorisk skildrer af Gurre-egnen, Christian Hansen, foto 1916

Christian Hansen (egentlig Otto Christian Hansen) var født i 1858 i Horneby. Hans fader var da møllersvend på Dronning Mølle og moderen havde været i huset hos møller Pedersen på Hollandske Mølle i Helsingør. I 1859 købte forældrene gården "Ørnholm" på Rørtang Overdrev. Christian blev dog hos bedsteforældrene på Pilegaarden i Horneby, hvor han voksede op. I 1897 overtog han Ørnholmgaarden og drev den frem til sin død i 1938. Det var imidlertid som kulturhistorisk skildrer at han blev kendt. I perioden fra 1910 til 1938 offentliggjorde han 80-90 kulturhistoriske skildringer hovedsageligt fra Gurre og omegn. Hans indsats er blevet vurderet meget forskelligt. Christian Hansen baserede mange af sine skildringer på hvad han havde fået fortalt i sin ungdom og af ældre mennesker på egnen. Nogle af historierne er derfor ganske vanskelige at tro på i detaljer, f.eks. skildrer han uden at blinke hvad konger og andre detaljeret har sagt og gjort i 1300-tallet. I andre tilfælde har Christian Hansens indsats imidlertid været uvurderlig - hans indsamling af lokalhistoriske skildringer og overleveringer fra 1800-tallet, giver os i dag et fantastisk indblik i menigmands hverdag i Gurre og omegn igennem tiderne. Christian Hansen var tillige aktiv på en række andre områder, bl.a. var han aktiv indenfor skyttesagen og blandt initiativtagerne til oprettelsen af Gurre Kirke.

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.