Forskel mellem versioner af "Skotterup Reberbane"

Fra Helsingør Leksikon
Skift til:navigering, søgning
(jOBwhDayfZR)
Linje 1: Linje 1:
That's the best aswner of all time! JMHO
+
”Skotterup Rebslageri” stod indtil 1959 på den såkaldte Bundgarnsbakke – d.v.s. den stejleplads, som lå lige syd for den gamle del af [[Skotterup]] fiskerleje.  På det tidspunkt anvendtes reberbanen ikke længere af fiskerne i Skotterup, så hele reberbanen med hus og hjul blev overdraget til Nationalmuseet, som lagde det på depot på Frilandsmuseet i Lyngby.
 +
 
 +
[[Billede: Rebslagerhus-i-Skotterup.jpg|right|thumb|Det oprindelige rebslagerhus og reberbane på Stejlebakken i Skotterup, ca 1955]]
 +
 
 +
Den lokale foregangsmand indenfor kulturhistorien, [[Arne Meyling]], var modstander af denne udlevering, han havde hellere set at reberbanen var blevet bevaret på stedet eller i nærområdet. I stedet tog [[Stejlepladsgruppen]] initiativ til at genopføre reberbanen i nøjagtig kopi i 1998 – og det er den forbipasserende og andre kan glæde sig over i dag.
 +
Reberbanen anvendtes til at slå tovværk til brug i fisker-erhvervet, men efterhånden blev denne type reb udkonkurreret af nylonreb og andre produkter.
 +
 
 +
[[Kategori: Fiskeri og kadrejeri]]

Versionen fra 19. jul 2011, 12:44

”Skotterup Rebslageri” stod indtil 1959 på den såkaldte Bundgarnsbakke – d.v.s. den stejleplads, som lå lige syd for den gamle del af Skotterup fiskerleje. På det tidspunkt anvendtes reberbanen ikke længere af fiskerne i Skotterup, så hele reberbanen med hus og hjul blev overdraget til Nationalmuseet, som lagde det på depot på Frilandsmuseet i Lyngby.

Det oprindelige rebslagerhus og reberbane på Stejlebakken i Skotterup, ca 1955

Den lokale foregangsmand indenfor kulturhistorien, Arne Meyling, var modstander af denne udlevering, han havde hellere set at reberbanen var blevet bevaret på stedet eller i nærområdet. I stedet tog Stejlepladsgruppen initiativ til at genopføre reberbanen i nøjagtig kopi i 1998 – og det er den forbipasserende og andre kan glæde sig over i dag. Reberbanen anvendtes til at slå tovværk til brug i fisker-erhvervet, men efterhånden blev denne type reb udkonkurreret af nylonreb og andre produkter.

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.