Vestervang Kirke

Fra Helsingør Leksikon
Skift til:navigering, søgning
Vestervang Kirke

Vestervang kirke består af to pyramideformede tårne over kirkerummet og er omgivet af lave bygninger, som indeholder menighedslokaler. Den gule murstensbygning er tegnet af arkitekt Holger Jensen og er blevet til i tre etaper. Kirken ligger på hjørnet af Gefionsvej og Gurrevej med adresse Gurrevej 66 og grænser op til Skolealléen ved Skolen ved Gurrevej. Et kirkerum var indrettet i denne skole, men behovet for en egentlig kirke voksede. Grunden, som var en del af Montebello Park, blev skænket til sognet af Helsingør Magistrat i 1958. Den hørte oprindelig til avlsgården Kronborg Ladegaard, som kom i privateje i 1794. Efter at gården brændte i 1840, blev Montebello opført på stedet.

"Boretårnet"

Arkitekturen var dengang ret avanceret og anderledes, og kirken faldt i begyndelsen ikke i folks smag. Den fik derfor ret hurtigt øgenavnet ”Boretårnet”. Det er der dog ikke mange, der tænker over mere. Kirken er blevet en naturlig del af landskabet. De senere tilbygninger har da også mildnet indtrykket på en sådan måde, at kirken ligefrem fremstår mere harmonisk og arkitektonisk fuldendt.

Byggeriets forløb

Vestervang Kirke 2009

Første etape, som bestod af hovedbygning med klokketårn, præsteværelse samt et lille anrettekøkken, blev indviet i april 1966. Anden etape af det nuværende kirkekompleks blev indviet i april 1976. Udvidelsen bestod af lokaler til undervisning og større arrangementer, kontor, et moderne køkken, depot og toiletter. Sidste etape af byggeriet stod færdigt i 1981 med tilføjelsen af et mindre tårn, et korværelse, samtalerum, depot og toilet. Da man ønskede et større orgel, blev det andet tårn tilføjet for at kunne rumme dette. Det gamle orgel blev flyttet til kirken i Horserød Statsfængsel. Den moderne kirke rummer gode faciliteter og derfor meget velegnet til mange forskellige arrangementer. Der er en helt speciel stemning, når aftensolen fylder det smukke og harmoniske kirkerum. Pyramiden er inspireret af sømærkerne langs de danske kyster, så kirken bliver et åndeligt sømærke i landskabet.

Eksternt link

Vestervang Kirke

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.