The What?

Fra Helsingør Leksikon
Skift til:navigering, søgning

(2010) (70er-rock/Progressiv Funk)

Fotograf: Kristian Guld

The what? er en hårdtslående trio beståen af Kristoffer Winkler på guitar og vokal, Sigurd Hultgren på bas og Mathias Møller på trommer og kor.

Mathias er søn af trommeslager Niels Møller, som gennem tiden har spillet trommer i en lang række lokale bands, som f.eks. Humphrey And The Bogarts og som stadig er aktiv i DiXXon. Derfor er Mathias på det nærmeste opvokset med et trommesæt, men begyndte for alvor at spille trommer som 11-årig, tilbage i 2005. Året efter begyndte Sigurd at spille bas 12 år gammel. De begyndte at jammede hjemme hos Sigurd sammen med guitarist som i denne sammenhæng forbliver anonym.

I 2007 begyndte Mathias og Sigurd på et musikhold på Helsingør Ungdomsskole, hvor de møder guitaristen Frede. Det var her det første gang gik op får Mathias og Sigurd, at de havde fat i noget specielt. De var måske ikke ligefrem egnet til konservatoriet, men attituden og selvtilliden fejlede ikke noget. Trioen spillede deres egentlige debutkoncert på Holger Danske Music ’07 i Toldkammeret og spillede senere samme år på Aalborg Festival.

Det var på vej til Aalborg at idéen til navnet The What? opstod, idet de havde glemt telefonnummeret til deres kontaktperson på festivalen! What?!! Der af navnet; The What? Et navn trioen håber på vil gøre dem verdensberømte - om ikke andet så i Danmark.

I 2009 begyndte Mathias og Sigurd på Viby Efterskole på Vestfyn og det var der det for alvor tog fart og bandet The What? Egentlig grundlægges. Her møder de guitaristerne Kristoffer og Alexander som kom med i bandet. På efterskolen øvede de fire drenge dagligt i timevis og fik opbygget et sæt af egne kompositioner, alle instrumentale i mangel på en sanger og frontfigur. Alligevel fik de en god respons fra deres kammerater efter en live-optræden på efterskolen.

Det var også på efterskolen at de første gang gjorde erfaring med at indspille i studie og dermed blev opmærksom på vigtigheden i at fokusere på processen frem for resultatet under skabelsen af et musikalsk værk og det at udvikle sig musikalsk er en konstant – og forhåbentlig, en livslang proces.

Senere samme år fik de så sangerinden Helene Dørup med i bandet, hvilket pludselig udgjorde et helt nyt lydbillede og det hele blev ligesom mere kontrolleret. Men allerede året efter fik bandet en ny og bedre sangerinde med en endnu bedre og støre stemme, Anne-line Glad. Med deres nye sangerinde, spiller bandet deres første koncert udenfor skoleregi. Det var til SFU-arrangement på Musikhuset Elværket i juni 2010. Også her fik The What? en god respons fra publikum, men i 2011 forlader den ene guitarist, Alexander bandet, da han ikke havde tid. Samtidig forlader Anne-line bandet, da hun ikke har de samme ambitioner som resten af bandet.

Pludselig stod bandet tilbage som trio igen. Fast besluttet på at forsætte og aldrig nogen sinde give op, spillede The What? på Chili Blues Bar allerede i august samme år, deres debut som hårdtslående trio, hvor Kristoffer har overtaget vokalen, samtidig med han stadig spiller guitar. Det er uvant - men der arbejdes på sagen, bl.a. ved at drosle lidt ned for sceneshowet for at opnå en højere grad af kontrol og i sidste ende et mere professionelt udtryk. The What? har siden spillet 15 - 20 gigs som trio og skrevet seks nye sange. Og selvom der er droslet ned for vildskaben på scenen lover bandet at man stadig kan opleve et sceneshow a la Red Hot Chili Peppers, når trioen fyrer den af live i den kommende fremtid. De har stor tiltro til deres musikalske projektet og er sikre på at komme til at leve som professionelle musikere i fremtiden - og måske få en pladekontrakt? Under alle omstændigheder er Kristoffer, Mathias og Sigurd selv meget stolte over deres band og hvad de sammen har opnået på så relativt få år og i så ung en alder.

Bandet har senest udgivet en digital EP med seks sange som kan købes på iTune men også lyttes til her:

Facebook

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.