Stengade 25

Fra Helsingør Leksikon
Skift til:navigering, søgning
Stengade 25 1955
Hotel du Nord, Stengade 25 ca. 1850

Ejendommen Stengade 25 er opført som hotel af gæstgiver og urmager E. G. Hallstrøm i 1834. Bygningen er opført i klassicistisk stil og var oprindelig i to etager - den tredie kom til i 1858. Siden 1892 har stueetagen været indrettet til forretninger. Forøgelsen af dybden i huset stammer fra tiden efter 1916. I årene mellem 1. og 2. verdenskrig blev hotellet omdannet til forlystelsesetablissementet Casino.

Inden Hotel du Nord lå der på grunden en gæstgiver- og postgård drevet af Peter Siöstedt, som i 1770 fik bevilling som "Bestandig Vognmester og Herbergerer" samt at hans gård "for enhver herefter skulle være Postgaard". Forhuset til denne ejendom rev Hallström ned i forbindelse med opførelsen af hotellet.

I 1955 åbnede Irma landets første selvbetjeningsforretning med fødevarer. Hele facaden var åben året rundt med et "varmetæppe" af varm luft i vinterhalvåret.

I 1999 rykkede radio og tv-firmaet Merlin ind i bygningen og senest har Fona radio og tv indrettet sig i forretningen, nu med normal facadedør.

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.