Skt. Vincent Kirke

Fra Helsingør Leksikon
Skift til:navigering, søgning
Skt. Vincent Kirke

Sankt Vincent Kirke ligger Nygade nr. 8 i Helsingør. Kirken er romersk-katolsk. Grundstenen til den blev lagt i 1928 og kirken blev indviet i 25. oktober 1930. Arkitekt var Johs. Tidemand-Dal (1882-1961).


Der blev anvendt specielle håndstrøgne sten til byggeriet, som er i gotisk stilart. Arkitekten ønskede at tilpasse kirken til byens andre (tidligere katolske) kirker. En del af interiøret er belgiske arbejder - det gælder også de blyindfattede ruder.

Den nye menighedssal ved siden af kirken er tegnet af arkitekten Gabor Kali og opført i 1991.

Skt. Vincent (eller Vincent) levede i Frankrig i 1600-tallet. Han lagde grunden til to sammenslutninger - en af præster, der havde evner og vilje til at sætte sig ind i arbejdet for de trængende, og en sammenslutning af ugifte kvinder, der ville give deres kræfter i samme arbejde. Fra Paris sendtes Vincentpræster og Vincentsøstre ud i resten af verden og i 1904 kom de første Skt. Vincentsøstre således til Danmark og Helsingør.

Hjørnet af I.L. Tvedesvej og Nygade - til højre i billedet kan man ane en Skt. Vincentsøster

Skt. Vincentsøstrene vakte selvfølgelig opsigt i Helsingør med deres stivede hovedbeklædning. Samtidig blev de hurtigt meget afholdte på grund af deres sociale arbejde blandt de fattigste i byen.Litteratur

100 år Skt. Vincentsøstre og -præster i Danmark. 2004

Eksternt link

Skt. Vincent Kirke

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.