Poul R. Petersen og Søn

Fra Helsingør Leksikon
Skift til:navigering, søgning
Forretningen på hjørnet af Kongensgade og Bjergegade

I Lokalavisen Nordsjælland kunne man den 30/31 maj 2011 bl.a. læse følgende: Den 6. juni kan en af Helsingørs kendte og velrenommerede forretninger - urmager og guldsmed Poul R. Petersen & Søn - markere sit 45 års jubilæum.

Poul R. Petersen startede forretningen i en alder af 27 år, men han var ikke uden erfaring. Som nyudlært urmager med bronzemedalje som belønning for en god svendeprøve, tog han et år til Skotland for at studere den stolte urtradition, som man har på De Britiske Øer. Derefter fulgte fem år som førstemand i urafdelingen hos Magasin på Kgs. Nytorv.

Poul R. Petersen følte sig nu godt rustet til at få foden under eget bord, men det var alligevel ikke uden spænding at dørene blev slået op til den første forretning, der dengang lå et stykke fra det øvrige handelsliv i byen - nemlig på hjørnet af Bjergegade og Kongensgade. Men det var her forbi, at den travle trafik til og fra værftet passerede, så mange fik snart øjnene op for den nye butik.

Lokalerne blev da også snart for trange og i 1972 flyttede forretningen til den nuværende placering på hjørnet af Sct. Olai Gade og Bjergegade.

I de første mange år var det Poul R. Petersen, det selv stod ved roret, men i 1980 kom sønnen Martin i lære som 16-årig. Efter endt læretid tog han ligesom sin far til Magasin i København for at samle yderligere erfaring.

Derefter fulgte en årrække, hvor far og søn var kompagnoner, indtil Martin Petersen tog over i 1996.

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.