Nordre Strandvej 108

Fra Helsingør Leksikon
Skift til:navigering, søgning
Villa Carlo i Hellebæk

Nordre Strandvej 108 i Hellebæk ligger Villa Carlo. Oprindelig blev villaen opført for landskabsmaleren Vilhelm Groth, der havde købt grunden af Hellebæk Klædefabrik i 1885. Året efter lejede Hellebæks postmesterC.J.B. Hagen en del af bygningen af Groth og indrettede postkontor og telegrafstation, ligesom villaen tjente som embedsbolig. I 1891 flyttede posthuset til Aalsgaard Hotel, og Groth udlejede nu en del af bygningen til den nyoprettede Hellebæk Brugsforening.

I 1893 blev ejendommen solgt til enkefrue Joachimine Olivia Olsen, som drev pensionat. Senere blev det de tre søstre Asta, Alma og Ida Rasmussen, der drev pensionatet. Det var i mange år et meget besøgt og navnkundigt pensionat. Flere malere, heriblandt Peder Mønsted har foreviget villaen på lærredet.

Villa Carlo marts 2011

I 1918, efter Første Verdenskrig, kom en række franske soldater på rekreation i Nordsjælland. De menige fik ophold i Horserødlejren, mens officererne blev indkvarteret på Villa Carlo og egnens øvrige hoteller.

Under Anden Verdenskrig indtog en afdeling af den tyske kystvagt villaen for at kunne holde øje med kysten, og i 1950'erne var bygningen kendt som Strandhotellet.

I de senere år blev Villa Carlo anvendt som anneks til Det Kongelige Opfostringshus, men stod tomt i hen ved 10 år, før det i marts 2010 blev revet ned. Grunden er solgt til privat mand, som vil opføre et enfamiliehus i 2 etager med fladt tag.

Hvorfra villaen fik sit navn, vides ikke.

Litteratur

Erik Trolle: Farvel til et kendt hus. (Helsingør Dagblad 22/3 2011)

Lars Bjørn Madsen: Så er Villa Carlo revet ned! (Helsingør Dagblad 23/3 2011)

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.