Musikhuset Elværket

Fra Helsingør Leksikon
Skift til:navigering, søgning
Musikhuset Elværket maj 2011

Rosenkildestien 3, Helsingør.

Musikhuset Elværket er en privat øvelokale- og amatørmusikforening som har til huse i Helsingør Kommunes gamle nedlagte elværk på Rosenkildestien 3, Helsingør.

Foreningen er brugerstyret og ledes af en bestyrelse som er demokratisk valgt af foreningens medlemmer. Der er fra kommunen ansat en teknisk servicemedarbejder i Musikhuset Elværket. Derudover er samtlige af foreningens aktiviteter baseret på frivilligt arbejde.

Helsingør Kommune står for den udvendige vedligeholdelse af bygningerne på matriklen samt betaling af el, vand og varme. Foreningen står selv for den daglige drift samt indvendige vedligeholdelse ud fra en økonomi baseret på indbetaling af medlemskontingent, øvelokaleleje samt overskud fra entré- og barindtægter. Yderligere bidrager Helsingør Kommune med en kulturstøtte på 70.000 kr. (2011) som dobles op af honorarstøtte fra Statens Kunstråd.

Foreningen Musikhuset Elværket havde i 2011 101 medlemmer og råder over 11 øvelokaler som deles af ca. 30 amatørbands, som genremæssigt spænder over alt lige fra Pop og Disco til eksperimenterende Art-Rock og Hardcore Punk. Det er brugerne af øvelokalerne og foreningens øvrige medlemmer som selv har istandsat øvelokaler og foreningens øvrige faciliteter.

Musikhuset Elværket råder yderligere over to koncertsale – Store Sal og Lille Sal, som henholdsvis kan rumme 500 og 150 koncertgæster. I 2011 kunne Musikhuset Elværket præsentere omkring 190 bands fra det meste af den vestlige verden, fordelt på rundt regnet 60 koncerter, med et samlet besøgstal på rundt regnet 5000 betalende koncertgæster.

Musikhuset Elværket betragtes af mange som et alternativt kulturhus og har en fast brugerskare på ca. 200 personer i aldersgruppen 13 til 65 år. Udover øvelokale- og koncertaktiviteter rummer Musikhuset Elværket både atelier og medieværksted og danner rammen for flere kulturpolitiske begivenheder og aktiviteter.

Foreningen Musikhuset Elværket kunne fejre 20 års jubilæum 19.juni 2011.

Eksternt link

Musikhuset Elværkets officielle hjemmeside

Musikhuset Elværket på Facebook

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.