Linderupgaard

Fra Helsingør Leksikon
Skift til:navigering, søgning
Linderupgaard fotograferet i 1997 få år efter at den vestre længe var blevet nedrevet.

Den nuværende Linderupgaard hed oprindelig Donsvedgaard. De to gårde blev imidlertid sammenlagt i 1867 og ved en fejl i skødeskrivningen blev navnet Linderupgaard overført på den oprindelige Donsvedgaard.

Dermed er det en kendsgerning, at den oprindelige Linderupgaard ikke længere eksisterer. Den lå syd for Hammerødgaard på vestsiden af Plejelt Gade, men alle bygninger er forlængst forsvundet.

Den oprindelige Linderupgaard havde nr 5, men fik ved matrikuleringen nr. 6. I 1801 overgik gården fra fæste til selveje - ejeren hed da Niels Jørgensen. Fra 1807 hed ejeren Hans Christensen og det var hans søn, der til 1867 blev den sidste selvstændige ejer af Linderupgaard. Ny ejer blev Christian Jensen, der i forvejen ejede Donsvedgaard (matr. nr. 10), der nu kaldes Linderupgaard.

Den oprindelige Donsvedgaard har været i samme families eje antagelig helt tilbage til midten af 1700-tallet, måske endda før. Hans Jørgensen afgav i 1776 fæstet til sønnen eller måske en plejesøn Peder Pedersen. Det var ham, der i 1801 købte gården til selveje og helt frem til Peder Holm Andersen, der solgte gården i 2001 har samme familie været ejere af ejendommen, der havde ca 80 tdr. ld. og dermed var en af Plejelts større gårde.

Hovedbygningen er opført i 1862. Gården er blevet drevet landbrugsmæssigt helt frem til nutiden, således var der svinebesætning frem til 1988.

For denne ejendoms historie før 1867 - se Donsvedgaard.

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.