Helsingør Bykiosk

Fra Helsingør Leksikon
Skift til:navigering, søgning

Da Fællesorganisationen i 1910 ombyggede Forsamlingsbygningen blev der etableret en kiosk i indgangspartiet fra Stengade nr. 37. Herfra blev der solgt bøger og blade, slik og chokolade, papirvarer og lidt legetøj. Kiosken fik navnet Helsingør Bykiosk. I forbindelse med den økonomiske reorganisering af de kooperative forretninger ophørte kiosken som selvstændig forretning.

Bykiosken blev derefter overdraget til Fællesbageriet. Det var ikke lige det bagerfolkene var bedst til, så det førte en række ledelsesmæssige og økonomiske problemer med sig. To år senere – i marts 1924 – blev kiosken overtaget af den hidtidige bestyrer af forretningen og videreført som en privat forretning. I 1937 overtog Fællesorganisationen igen kiosken, men det var kun en kort tid. Den blev nedlagt i forbindelse med ombygning af Folkets Hus´ køb af ejendommen på hjørnet af Stengade og Søstræde.

Kilde

1) Birger Mikkelsen: Helsingør forvandler sig. En by og brugs i 75 år. 1979. 2) Birger Mikkelsen: Kong Peder. En biografi af Peder Christensen, borgmester i Helsingør 1919-1946. 1991. 3) Redegørelse og Indstilling. Vedtaget af Fællesorganisationen 11. juni 1931. 4) Erik Stubtofts private arkiv.

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.