Helsingør-Revyen

Fra Helsingør Leksikon
Skift til:navigering, søgning
  • I Helsingør er der spillet revy med forskellige skuespillere og revykunstnere fra 1917 til 1978 - dog med pause i årene 1966-1974.
  • "Det kan man ikke" var titlen på den første sommerrevy, der blev sat op på scenen i den store sal i Folkets Hus i Helsingør. Men det skulle vise sig, at det kunne man goldt. Sommerrevyerne i Søstræde fik navnet Helsingørrevyerne. De hørte til blandt de store revyer. Den overlevede helt til 1966. I de første år var det målet, at revyen skulle være en lokal revy for Helsingør. Siden hen blev det en mild blanding af lokale sketcher og sange om mere kendte emner fra det politiske Danmark. Helsingørrevyen nåede at spille 49 gange før den lukkede i 1966. Det var blevet svære tider for lokale revyer. Fjernsynet og VM i fodbold som konkurrenter var for meget.
  • I de følgende år kunne man opleve spredte forsøg på at genoplive revytraditionen i Helsingør. Fra 1974-78 således hver sommer.
  • Revyen blev forsøgt genoptaget i 2007-09 i Søstræde i det, der nu blev kaldt Helsingør Sommerteater, men det gik ikke som forventet.
  • Kilde: Wikipedia.dk
Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.