Hans Arp

Fra Helsingør Leksikon
Skift til:navigering, søgning

Hans Peter Arp (1881-1969) var ud af en slægt, der kom til egnen i 1800-tallet som ejere af Hjortespringgaarden - en nu nedlagt gård nord for Flynderup.

Tømrermester Hans Arp, Mørdrup

Hans Arp var søn af arbejdsmand og landmand Hans Peter Arp og hustru Johanne Elisabeth. Han kom i lære som tømrer hos Nielsen-Kaas i Snekkersten og fik svendebrev i 1901. Hans Arp etablerede sig som tømrermester på et areal ved Fredensvej 10 i Mørdrup - et areal, som han både havde sin tømmerplads og sin bopæl på. Han blev i 1906 gift med Jensine Emilie Hansen.

Hans Arp var meget aktiv indenfor det offentlige og havde utallige offentlige hverv, bl.a. formand for Tikøb Kommunes Bygningskommission. I perioden 1913-21 var han medlem af Tikøb Sogneråd - opstillet for Det Radikale Venstre. I 1913 blev han tillige valgt til formand for Rørtang og Omegns Sygekasse (senere kaldt Espergærde og Omegns Sygekasse). Da Tikøb Kommunes Sygekasse blev oprettet i 1961 var han stadig formand og fortsatte i den samlede sygekasse, hvor han opnåede 50 års jubilæum som formand!

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.