Grydemosegaard

Fra Helsingør Leksikon
Skift til:navigering, søgning

Grydemosegaard ved Tibberup er en ny gård. Den blev først opført i 1940-41 efter at gårdens forgænger, Krogagergaard, i september 1939 var brændt ned.

Grydemosegaard fotograferet kort efter at bygningerne var blevet opført i 1941

Krogagergaards ejer, Poulsens Planteskole, besluttede ikke at genopføre gården og i stedet opføre en helt ny ejendom midt i gårdens 25 tdr. land store mark (kaldet Mørdrupmarken) vest for Hovvej. Svend Poulsen og hans svigersøn, Emil Holst besluttede at opkalde gården efter det moseområde, der ligger lige vest for gården: Grydemosen.

Gårdens jorder blev herefter tilplantet med hovedsageligt æble- og pæretræer - og i de følgende godt 40 år blev her produceret i tonsvis af æbler og pærer til forbrug. I 1981-82 blev den nordlige del af arealet bebygget af Espergærde Andelsboligforening. Bebyggelsen, kaldet "Grydemosegaard I" indeholdt 1-5 værelses lejligheder. Den næste afdeling "Grydemosegaard Syd" blev bygget i 1988-89. Ia Selve Grydemosegaards bygninger blev bevaret og indrettet til fællesformål, bl.a. forsamlingslokaler. lt ligger her nu 284 lejligheder på arealet.

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.