Grøngaard

Fra Helsingør Leksikon
Skift til:navigering, søgning
Grøngaard omkring 1914. På gårdspladsen ses Marie Børgesen sammen med sønnesønnen Edvard Børgesen

Grøngaard (Grønnegaard) er den eneste tilbageværende gård i Tibberup Landsby - men bygningerne er dog ikke ret gamle. Den oprindelige gård nedbrændte nemlig i 1950 og selvom de nuværende bygninger blev opført så de ligner en gård, har der ikke siden været landbrugsdrift på ejendommen.

Grønnegaard tilhørte Krogerup Gods indtil 1809 da Jørgen Larsen købte den til selveje. Fra 1836 til 1875 ejedes gården af Ole Jørgensen, hvorefter den kom i familien Børgesens eje. Først var det Niels Børgesen, fra 1906 sønnen Anders Børgesen. Da Anders Børgesens ældste søn døde ung, solgte Anders Børgesen imidlertid gården og overtog i stedet ejendommen Godthaab ved Hovvej.


Det nu nedbrændte stuehus på Grøngaard fotograferet i 1941


Ny ejer i 1919 blev derfor Poulsens Planteskole, der anvendte jordene dels til gartneridrift dels til landbrugsdrift. Avlsbygningerne blev anvendt til frugtlager og da Svend Poulsens svoger, Emil Holst i 1942 overtog gården, moderniserede han stuehuset.

Imidlertid nedbrændte gården som nævnt i 1950 og i stedet opførtes de nuværende bygninger. Gården er stadig i familiens eje.

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.