Færgegaarden, nedrevet restaurant

Fra Helsingør Leksikon
Skift til:navigering, søgning
Indenfor på Færgegaarden
Færgegaarden ca. 1935

Restaurant Færgegaarden lå indtil slutningen af 1930'erne i Havnegade 3. I slutningen af 1880'erne var gaden fuld af restauranter og værtshuse. I Havnegade nr. 3 lå Pantseren, hvor der på det tidspunkt især kom underofficerer, som spillede kort og nød deres aftentoddy. 1930 overtog den tidligere tjener i Møllers Konditori Holger Clausen Pantseren. Han hævede standarden og gav restauranten det lidt finere navn Færgegaarden.

Natten til den 1. marts 1938 brændte det nærliggende Jernbanehotel. Branden førte til, at kommunen besluttede at nedrive hele karéen mellem Strandgade og Havnegade med henblik på at skabe større offentlige pladser og gerne en udvidelse af Havnegade. Derved forsvandt også restauranten.

Holger Clausen gav dog ikke op, men fortsatte sin virksomhed som restauratør i Trentwedels Gaard Stengade 81, hvor han i 1940 åbnede en restaurant under samme navn.

Litteratur

Lars Bjørn Madsen: Da Færgegaarden brændte : historien om Trentwedels Gaard i Stengades fine ende (Helsingør Kommunes Museer. 2002. S. 5-16)

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.