Carsten Bo

Fra Helsingør Leksikon
Skift til:navigering, søgning

(2005) (Singer-Songwriter/Rock) (Helsingør)

Carsten Bo

Carsten Bo er forfatter og sangskriver, tidligere lokalpolitiker og medlem af Folketinget for Socialdemokraterne. Siden 2005 har han turneret med sin akustiske guitar i Danmark, Sverige og Norge som rocktroubadour - ofte flankeret af Steffen Qwist, også på guitar.

Carsten Bo begyndte at spille guitar som 11 årig og allerede som 12 årig i 1970 blev han hyret som frontmand i det veletablerede lokale rockband 40 i Feber, hvor de øvrige medlemmer alle var en 8 – 10 år ældre. Året efter begyndte Carsten Bo selv at skrive tekster og musik og inden længe skrev han alt materialet til bandet i en alder af kun 13 år.

Siden da har Carsten Bo spillet i et hav af bands – bl.a. Herbie & The Heartbeats og Mænd i Blåt og samtidig skrevet tekst og musik til en lang række danske kunstnere såsom Kim Larsen, Stig Møller og Anne Grete.

De mange år i rockbranchen har afstedkommet at Carsten Bo har mere end 25 udgivelser bag sig – dels alene og med sine egne bands, men også sammen med andre danske kunstnere som Lars Lilholth, Allan Olsen, Poul Dissing, Niels Hausgaard og mange flere.

Carsten Bo modtog i 1993 LO´s store Kulturpris på 100.000 kr. for sine sange og han har to gange været indstillet til en Grammy. Den ene for årets danske pop-hit (Jeg vil ha´ dig - 1992) og den anden for årets bedste danske tekst (Manifestet - 1990).

Derudover er Carsten Bo den mest repræsenterede forfatter og komponist i arbejdersangbogen hvilket aldrig tidligere sket for en nulevende forfatter eller komponist.

carstenbo.com

Facebook

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.