Bjergegade 24

Fra Helsingør Leksikon
Skift til:navigering, søgning
Værtshuset "Den lave Stue" Bjergegade 24
Bjergegade 24 delvist skjult bag en bus og nogle træer. Foto efter 1926

Værtshuset Den lave Stue lå i ejendommen Bjergegade 24 A-B i årene 1936-43. Inden havde værtshuset heddet Central Kafeen (i hvert fald mellem 1931-34/35).

I de samme lokaler lå Trævareboden 1941-66. Denne forretning solgte legetøj og kurvevarer, og flyttede omkr. 1966 til Bjergegade 13.

Trævareboden

Ved siden af Trævareboden lå Torvecentralen, der solgte frugt og grønt.

I ejendommen på hjørnet af Groskenstræde og Bjergegade - den ejendom som støder op til "Den lave Stue" lå i samme periode, fra hjørnet at regne, købmand Eilif Popp efterfulgt af en viktualiehandel, ejet af familien Stansøe - de solgte efter sigende byens bedste pålæg. At de også solgte ost bekræftes af, at flere husker vinduet med det rindende vand ned ad ruden - et fænomen som var almindeligt i osteforretninger før i tiden. (Oplysningerne i dette afsnit er fortalt til Helsingør Leksikon af Gretha Christensen og Dorrit Andersen - helsingoranere født i 1920'erne).

Torvets Lillebilforretning/Torvets Bil/Lillebilcentralen/Taxa 405 - kært barn har mange navne - hørte til inde i gården. I perioden 1934-1944 kørte redningskorpset Zonen ud fra den samme gård.

På den anden side af indkørslen til gården lå forretningen Importøren og en herrefrisør.

Ejendommen (24 A-B) blev revet ned i 1967-68 og erstattet af en moderne etageejendom (lægehuset på Axeltorv).


Litteraturhenvisninger

Kenno Pedersen: Helsingørs gader og stræder i mands minde. Bjergegade, Torvegade, Kirkestræde, Hestemøllestræde, Sophie Brahesgade. 1. udgave. 2006.

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.