Forskel mellem versioner af "Rostgaardsten i Tibberup"

Linje 1: Linje 1:
 
[[Billede:Tibberupsten.jpg|right|thumb|Tegning af Rostgaard-stenen i Tibberup, som kun bærer årstallet 1697, men som ikke desto mindre også må tilskrives Jens Rostgaard på Krogerup.]]
 
[[Billede:Tibberupsten.jpg|right|thumb|Tegning af Rostgaard-stenen i Tibberup, som kun bærer årstallet 1697, men som ikke desto mindre også må tilskrives Jens Rostgaard på Krogerup.]]
Også [[Tibberup]] landsby har sin egen Rostgaard-sten, beliggende delvis nedgravet i et haveskel ud mod Gl. Tibberupvej (den gamle Tibberup landsbygade). Stenen, der er en aflang natursten og som alene bærer påskriften "1697", kan dog med rimelig grund tilskrives Jens Rostgaard, der på dette tidspunkt var formynder for den unge Frederik Rostgaard på Krogerup. Når stenen nok kan tilskrives Jens Rostgaard, skyldes det bl.a., at de indhuggede tal har umiskendelig lighed med tallene på [[Rostgaardsstenen]] i Mørdrup, som udover årstal (1691) også bærer Jens Rostgaards navn. Hele Tibberup landsby hørte under Krogerup gods og stenen må opfattes som en såkaldt "domænesten", der dokumenterer områdets tilknytning til godset.
+
Også [[Tibberup]] landsby har sin egen Rostgaard-sten, beliggende delvis nedgravet i et haveskel ud mod Gl. Tibberupvej (den gamle Tibberup landsbygade). Stenen, der er en aflang natursten og som alene bærer påskriften "1697", kan dog med rimelig grund tilskrives Jens Rostgaard, der på dette tidspunkt var formynder for den unge Frederik Rostgaard på Krogerup. Når stenen nok kan tilskrives Jens Rostgaard, skyldes det bl.a., at de indhuggede tal har umiskendelig lighed med tallene på [[Rostgaardsstenen]] i Mørdrup, som udover årstal (1691) også bærer Jens Rostgaards navn. De to sten må derfor tilskrives samme stenhugger. Hele Tibberup landsby hørte under Krogerup gods og stenen må opfattes som en såkaldt "domænesten", der dokumenterer områdets tilknytning til godset.
  
 
[[Kategori:Monumenter]]
 
[[Kategori:Monumenter]]

Versionen fra 20. apr 2008, 17:38

Tegning af Rostgaard-stenen i Tibberup, som kun bærer årstallet 1697, men som ikke desto mindre også må tilskrives Jens Rostgaard på Krogerup.

Også Tibberup landsby har sin egen Rostgaard-sten, beliggende delvis nedgravet i et haveskel ud mod Gl. Tibberupvej (den gamle Tibberup landsbygade). Stenen, der er en aflang natursten og som alene bærer påskriften "1697", kan dog med rimelig grund tilskrives Jens Rostgaard, der på dette tidspunkt var formynder for den unge Frederik Rostgaard på Krogerup. Når stenen nok kan tilskrives Jens Rostgaard, skyldes det bl.a., at de indhuggede tal har umiskendelig lighed med tallene på Rostgaardsstenen i Mørdrup, som udover årstal (1691) også bærer Jens Rostgaards navn. De to sten må derfor tilskrives samme stenhugger. Hele Tibberup landsby hørte under Krogerup gods og stenen må opfattes som en såkaldt "domænesten", der dokumenterer områdets tilknytning til godset.