Forskel mellem versioner af "Mørdrupvej 127"

(Siden blev oprettet: Ejendommen '''Mørdrupvej 127''', beliggende for enden af en lille markvej, er stedet, hvor den unge Betzy Svedstrup i 1890 fik mulighed for at oprette sin lille lokale priv...)
 
 
Linje 1: Linje 1:
Ejendommen '''Mørdrupvej 127''', beliggende for enden af en lille markvej, er stedet, hvor den unge [[Betzy Svedstrup]] i 1890 fik mulighed for at oprette sin lille lokale privatskole, fra starten en mindre "Poge og Haandgjerningsskole", men siden efter en kraftig vækst kendt som [[Mørdrup Friskole]]. Betzy Svedstrup fik stillet grunden til rådighed til formålet af gårdejer [[Niels Jeppe Andersen]] på [[Ærtebjerggaard]].
+
Ejendommen '''Mørdrupvej 127''', Mørdrup, beliggende for enden af en lille markvej, er stedet, hvor den unge [[Betzy Svedstrup]] i 1890 fik mulighed for at oprette sin lille lokale privatskole, fra starten en mindre "Poge og Haandgjerningsskole", men siden efter en kraftig vækst kendt som [[Mørdrup Friskole]]. Betzy Svedstrup fik stillet grunden til rådighed til formålet af gårdejer [[Niels Jeppe Andersen]] på [[Ærtebjerggaard]] efter i nogle år at have drevet skole i lejede lokaler i naboejendommene. Huset blev indrettet med skolestuer i stueetagen og beboelse for Betzy Svedstrup på 1.salen. Fra midten af 1900-tallet har ejendommen fungeret som privat beboelse.
  
 
[[Kategori:Huse]]
 
[[Kategori:Huse]]

Nuværende version fra 26. maj 2008, 15:17

Ejendommen Mørdrupvej 127, Mørdrup, beliggende for enden af en lille markvej, er stedet, hvor den unge Betzy Svedstrup i 1890 fik mulighed for at oprette sin lille lokale privatskole, fra starten en mindre "Poge og Haandgjerningsskole", men siden efter en kraftig vækst kendt som Mørdrup Friskole. Betzy Svedstrup fik stillet grunden til rådighed til formålet af gårdejer Niels Jeppe AndersenÆrtebjerggaard efter i nogle år at have drevet skole i lejede lokaler i naboejendommene. Huset blev indrettet med skolestuer i stueetagen og beboelse for Betzy Svedstrup på 1.salen. Fra midten af 1900-tallet har ejendommen fungeret som privat beboelse.