Forskel mellem versioner af "Kjeldsø"

(Siden blev oprettet: '''Kjeldsø''' var tidligere et ikke ubetydeligt søområde vest for Havreholm, som samtidig dannede skel mellem Havreholm og Villingerød, og som sammen med den nord herfor...)
 
 
(3 mellemliggende versioner af 2 brugere ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
'''Kjeldsø''' var tidligere et ikke ubetydeligt søområde vest for [[Havreholm]], som samtidig dannede skel mellem Havreholm og Villingerød, og som sammen med den nord herfor liggende Pandehave Ådal udgør en væsentlig del af grænselandet til nabokommunen. De lavtliggende arealer, der udgør den vestligste del af Gurre Å-dalen, er med tiden blevet tørlagt. Endnu fremstår de dybest liggende dele af den tidligere sø dog som vanskeligt passable mose- og engdrag.
+
'''Kjeldsø''' var tidligere et ikke ubetydeligt sø- og moseområde vest for [[Havreholm]], som samtidig dannede skel mellem Havreholm og Villingerød, og som sammen med den nord herfor liggende Pandehave Ådal udgør en væsentlig del af grænselandet til nabokommunen mod vest. De lavtliggende arealer, der udgør den vestligste del af Gurre Å-dalen, er med tiden blevet tørlagt. Endnu fremstår de dybest liggende dele af den tidligere sø dog som vanskeligt passable mose- og engdrag. Området afvandes i nord af Gurre Å og sydligt af Kjeldsø Å, der begge har forbindelse til Esrum Å.
 +
 
 +
[[Kategori:Søer og damme]]

Nuværende version fra 30. apr 2008, 16:48

Kjeldsø var tidligere et ikke ubetydeligt sø- og moseområde vest for Havreholm, som samtidig dannede skel mellem Havreholm og Villingerød, og som sammen med den nord herfor liggende Pandehave Ådal udgør en væsentlig del af grænselandet til nabokommunen mod vest. De lavtliggende arealer, der udgør den vestligste del af Gurre Å-dalen, er med tiden blevet tørlagt. Endnu fremstår de dybest liggende dele af den tidligere sø dog som vanskeligt passable mose- og engdrag. Området afvandes i nord af Gurre Å og sydligt af Kjeldsø Å, der begge har forbindelse til Esrum Å.