Strandvejen 116 A

Fra Helsingør Leksikon
Version fra 12. apr 2011, 20:36 af Kjeld Damgaard (diskussion | bidrag) Kjeld Damgaard (diskussion | bidrag) (Siden blev oprettet: "Skellebækhus", '''Strandvejen 116''' i Snekkersten har en historie, der mindst går tilbage til 1711. Her blev huset nemlig fæstet af Peder Bendsen, men da både han og hustr...)
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version → (forskel)
Skift til:navigering, søgning

"Skellebækhus", Strandvejen 116 i Snekkersten har en historie, der mindst går tilbage til 1711. Her blev huset nemlig fæstet af Peder Bendsen, men da både han og hustruen kort efter døde, overgik fæstet til fisker og kromand Michel Gundersen, der skulle blive stamfader til store dele af Snekkerstens familier i de følgende århundreder – helt op til nutiden.

Skellebækhus fotograferet omkring 1930 - nogle år før Tovværkshuset til venstre delvist blev nedrevet som følge af Strandvejens udvidelse i 1933-34

Præcis hvor gammel selve bygningen er, kan dog ikke dokumenteres – men at der har ligget en bygning på samme sted siden 1700-tallets start ligger dog fast. Om der er sket større nedbrydninger eller ombygninger i starten af 1800-tallet kan dog godt have været tilfældet. Navnet ”Skellebækhus” er antagelig opstået i slutningen af 1700-tallet, da det endeligt blev slået fast, at Skellebækken, som oprindelig løb igennem ejendommens have, var skellet mellem Snekkersten og Helsingør Overdrev. Siden Michel Gundersen er huset gået i fæste til næste generation. I 1860 overtog Anders Olsen huset til selveje, og det var hans oldebarn, billedskærermester Poul Antvorskov, der i 1953 overtog huset. I dag ejes huset af et barnebarn af Poul Antvorskov.

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.