Forskel mellem versioner af "Sjølundsparken"

Fra Helsingør Leksikon
Skift til:navigering, søgning
Linje 29: Linje 29:
 
[http://www.sjoelundsparken.dk Sjølundsparken]
 
[http://www.sjoelundsparken.dk Sjølundsparken]
 
[[Kategori:Huse]]
 
[[Kategori:Huse]]
 +
[[Kategori:Gader og veje]]

Versionen fra 6. mar 2014, 14:24

Sjølundsparken. Foto: Steen Aage Nielsen, Fotoklubben Kronborg
  • 3150 Hellebæk
  • Sjølundsparken er en klyngehusbyggelse, som er opført i 1978 af arkitekterne Bente Aude og Boye Lundgaard. Bebyggelsen har stærke referencer til bymiljøet, hvorfor de visuelle oplevelser, variation, dynamiske og individuelt formede rumforløb prioriteres højt, ofte med symboler og signaler, der henviser til kendte motiver, landsbyen, stationsbyen, fiskerbyen etc. Ligeledes har arkitekterne i høj grad ladet hensyn til vegetation og natur været bestemmende for byggeriets udformning.

Sjølundsparken ligger ca. 200 meter øst for Hellebæk by, på en naturgrund, som før i tiden har tilhørt familien Malthe-Brun og senere skibsreder Ole Lauritzen, der solgte den, så den kunne bebygges. Grunden afgrænses af Strandvejen og Øresund og mod syd af fredskoven. På arealet ligger en sø og en dam forbundet af en lille bæk.

Bebyggelsen indeholder 74 huse, der er grupperet i kæder omkring den lille sø, og ordnet således, at de enkelte boliger har forbindelse til enten skov, strand eller sø. Der er en glidende overgang mellem private og fælles arealer. De enkelte parceller er sammenstillet omkring et fodgængerareal, der forbinder bebyggelsen. Med stræder og pladser dannes et varierende billede, der understreges af terrænets stigen og fald, forskellige hus højder, et stor antal boligvarianter og en omhyggelig bearbejdning af have og læmure.

Sjølundsparken. Foto: Steen Aage Nielsen, Fotoklubben Kronborg
Sjølundsparken august 2004. Foto: Steen Aage Nielsen, Fotoklubben Kronborg

Eksternt link

Sjølundsparken

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.