Forskel mellem versioner af "Simon Spies Plads"

Fra Helsingør Leksikon
Skift til:navigering, søgning
(Siden blev oprettet: Simon Spies Plads blev indviet 14. juni 1993. Pladsen var et resultat af kommunens ønske om at renovere den trekantede plads ved Svingelport, hvor den tidligere Accissebod hav...)
 
Linje 1: Linje 1:
 
Simon Spies Plads blev indviet 14. juni 1993.
 
Simon Spies Plads blev indviet 14. juni 1993.
  
Pladsen var et resultat af kommunens ønske om at renovere den trekantede plads ved Svingelport, hvor den tidligere Accissebod havde stået (nedrevet 1965), ejendommen omtales under [[Stengade 6]].
+
Pladsen var et resultat af kommunens ønske om at renovere den trekantede plads ved Svingelport, hvor den tidligere Accisebod havde stået (nedrevet 1965), ejendommen omtales under [[Stengade 6]].
  
Renoveringen blev finansieret af Simon Spies Fond, og der blev opstillet en vandkunst "[[Vanduret]]" på pladsen, som blev indrettet som amfieteater.  
+
Renoveringen blev finansieret af Simon Spies Fond, og der blev opstillet en vandkunst "[[Vanduret]]" på pladsen, som blev indrettet i form som et som amfiteater.  
 
Det var tanken, at pladsen skulle fungere som en modvægt til pladsen i modsat ende af Stengade med [[Løvespringvandet]].
 
Det var tanken, at pladsen skulle fungere som en modvægt til pladsen i modsat ende af Stengade med [[Løvespringvandet]].
  
[[Simon Spies]] var føds og opvokset i Helsingør, og som kuriosum kan nævnes, at hans mormor, Vilhemins Kristine Hansen (1872-1948), enke efter slagtermester Harald Simon Otto, som enke boede i Stengade 6, som dengang var slagterstiftelse.
+
[[Simon Spies]] var født og opvokset i Helsingør, og som kuriosum kan nævnes, at hans mormor, Vilhemine Kristine Hansen (1872-1948), enke efter slagtermester Harald Simon Otto, som enke boede i Stengade 6, som dengang var slagterstiftelse.

Versionen fra 17. maj 2011, 10:01

Simon Spies Plads blev indviet 14. juni 1993.

Pladsen var et resultat af kommunens ønske om at renovere den trekantede plads ved Svingelport, hvor den tidligere Accisebod havde stået (nedrevet 1965), ejendommen omtales under Stengade 6.

Renoveringen blev finansieret af Simon Spies Fond, og der blev opstillet en vandkunst "Vanduret" på pladsen, som blev indrettet i form som et som amfiteater. Det var tanken, at pladsen skulle fungere som en modvægt til pladsen i modsat ende af Stengade med Løvespringvandet.

Simon Spies var født og opvokset i Helsingør, og som kuriosum kan nævnes, at hans mormor, Vilhemine Kristine Hansen (1872-1948), enke efter slagtermester Harald Simon Otto, som enke boede i Stengade 6, som dengang var slagterstiftelse.

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.