Forskel mellem versioner af "Søren Fisker"

Fra Helsingør Leksikon
Skift til:navigering, søgning
 
Linje 3: Linje 3:
  
 
Søren Fisker ønskede ikke at indtræde i familiefirmaet, men modtog efter salget af firmaet en betydelig formue. Han udtalte på et tidspunkt til Helsingør Dagblad: "Jeg er ikke den stilige glatte type. Det har vi aldrig været i familien!"
 
Søren Fisker ønskede ikke at indtræde i familiefirmaet, men modtog efter salget af firmaet en betydelig formue. Han udtalte på et tidspunkt til Helsingør Dagblad: "Jeg er ikke den stilige glatte type. Det har vi aldrig været i familien!"
Han flyttede til Helsingør og købte værtshusene [[Tårnkroen]] og [[Kronborg Havbad]]. Ingen af værtshusene gik godt. Tårnkroen blev tvangsopløst i 1994, og i 1995 trak Søren Fisker sig fra Kronborg Havbad, som havde kørt med stort underskud.
+
Han flyttede til Helsingør og købte værtshusene Tårnkroen i [[Sct. Anna Gade 44]] og [[Kronborg Havbad]]. Ingen af værtshusene gik godt. Tårnkroen blev tvangsopløst i 1994, og i 1995 trak Søren Fisker sig fra Kronborg Havbad, som havde kørt med stort underskud.
  
 
[[Billede:SFisker.jpg|250px|right|thumb|Søren Fisker.]]
 
[[Billede:SFisker.jpg|250px|right|thumb|Søren Fisker.]]

Nuværende version fra 14. feb 2022, 15:26

Søren Fisker (1939-2005) var søn af Margrethe og Anders Fisker. Hans far stammede fra den berømte Fisker-familie, som stod bag Nimbus-motorcyklen og Nilfisk-støvsugeren. Anders Fisker døde relativt tidligt, og der var allerede da opstået uoverensstemmelser i familien.

Søren Fisker ønskede ikke at indtræde i familiefirmaet, men modtog efter salget af firmaet en betydelig formue. Han udtalte på et tidspunkt til Helsingør Dagblad: "Jeg er ikke den stilige glatte type. Det har vi aldrig været i familien!" Han flyttede til Helsingør og købte værtshusene Tårnkroen i Sct. Anna Gade 44 og Kronborg Havbad. Ingen af værtshusene gik godt. Tårnkroen blev tvangsopløst i 1994, og i 1995 trak Søren Fisker sig fra Kronborg Havbad, som havde kørt med stort underskud.

Søren Fisker.

I 1993 købte Søren Fisker af arkitekt Mads Drosted Skibsklarerergaarden i Strandgade 91. Han flyttede selv ind på 1. sal og besluttede at bekoste størstedelen af restaureringen samt indretningen til museum. Han bestemte, at Museet Skibsklarerergaarden via "Driftsselskabet Strandgade 91" vederlagsfrit skulle have brugsret til hele ejendommens stueetage. Det var betydelige beløb, Søren Fisker brugte på Skibsklarerergaarden, men i 2000 solgte han ejendommen til Bjarne Rasmussen og "Driftsselskabet Strandgade 91" blev lukket i 2001.

Senere købte han et hus i Damme på Møn. I 2005 omkom han ved en drukneulykke.


Litteratur

Lars Bjørn Madsen: En tur tilbage til Sundtoldtidens Helsingør. 1996

Allan Kløve Nyborg: Nimbus, Nilfisk og Fisker-familien. 2006

Ken B. Rasmussen: Ove Verner Hansen: Ja tak til livet.

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.