Forskel mellem versioner af "Nordea"

Fra Helsingør Leksikon
Skift til:navigering, søgning
(Link indsat)
(Tilføjelse)
 
(3 mellemliggende versioner af den samme bruger vises ikke)
Linje 3: Linje 3:
 
Afdelinger i Helsingør Kommune:
 
Afdelinger i Helsingør Kommune:
  
*Stengade 45 i Helsingør. [[Sparekassen for Helsingør og Omegn]] flyttede fra Rådhuset til denne adresse i 1883. Derefter i takt med sparekasser og bankers sammenlægninger og navneskift [[Sparekassen SDS]], [[Unibank]] og sidst Nordea. Eksisterer stadig på den adresse (januar 2022).
+
*Stengade 45 i Helsingør. [[Sparekassen for Helsingør og Omegn]] flyttede fra Rådhuset til denne adresse i 1883. Derefter i takt med sparekasser og bankers sammenlægninger og navneskift [[Sparekassen SDS]], [[Unibank]] og sidst Nordea. Eksisterer stadig på den adresse (februar 2022).
  
*Gefionsvej 51 i Helsingør. Etableringsår samt lukningsår mangler oplyst.
+
*Gefionsvej 51 i Helsingør i 1972 i et mindre butikscenter. Etableret året før [[Sparekassen for Helsingør og Omegn]] skiftede navn til [[Sparekassen SDS]]. Præcist lukningsår mangler oplyst, men det er muligvis omkring 2011.  
  
*Nordre Strandvej 346 i Hornbæk. Etableringsår samt lukningsår mangler oplyst.
+
*Øster Torv 4 i Espergærdecentret i Espergærde i 1964. Blev etableret på Kløvermarken i 1962 under navnet Sparekassen for Helsingør og Omegn. Lukningsår mangler oplyst.
  
*Ålsgårdecentret 10 i Ålsgårde. Etableringsår samt lukningsår mangler oplyst.
+
*Ålsgårdecentret 10 i Ålsgårde. Filialen blev oprettet i 1945 på Nordre Strandvej 150 A i Hellebæk-Ålsgårde under navnet Sparekassen for Helsingør og Omegn og blev på et tidspunkt flyttet til Ålsgårdecentret. Etableringsår samt lukningsår mangler oplyst.
  
*Øster Torv 4 i Espergærde. Etableringsår samt lukningsår mangler oplyst.
+
*Nordre Strandvej 346 i Hornbæk. Må være flyttet fra Nordre Strandvej 357, hvor en filial af Sparekassen for Helsingør og Omegn blev etableret i 1938. Etableringsår samt lukningsår mangler oplyst.
  
 
===Eksternt link===
 
===Eksternt link===

Nuværende version fra 10. feb 2022, 14:10

Nordea er en finanskoncern i Norden og Østersøregionen med hovedsæde i Stockholm. Selskabet blev grundlagt i 1997 ved fusion af finske Merita Bank og svenske Nordbanken under navnet MeritaNordbanken. I marts 2000 annonceredes fusionen med danske Unibanks moderselskab, Unidanmark. Senere fusioneres også med norske Christiania Bank. Selskabet havde i en overgangsperiode navnet Nordic Baltic Holding, indtil det nuværende navn, Nordea, blev valgt i oktober 2000. Navnet er en sammentrækning af Nordic Ideas.

Afdelinger i Helsingør Kommune:

  • Øster Torv 4 i Espergærdecentret i Espergærde i 1964. Blev etableret på Kløvermarken i 1962 under navnet Sparekassen for Helsingør og Omegn. Lukningsår mangler oplyst.
  • Ålsgårdecentret 10 i Ålsgårde. Filialen blev oprettet i 1945 på Nordre Strandvej 150 A i Hellebæk-Ålsgårde under navnet Sparekassen for Helsingør og Omegn og blev på et tidspunkt flyttet til Ålsgårdecentret. Etableringsår samt lukningsår mangler oplyst.
  • Nordre Strandvej 346 i Hornbæk. Må være flyttet fra Nordre Strandvej 357, hvor en filial af Sparekassen for Helsingør og Omegn blev etableret i 1938. Etableringsår samt lukningsår mangler oplyst.

Eksternt link

Nordea

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.