Forskel mellem versioner af "Maarum Mineralvand"

Fra Helsingør Leksikon
Skift til:navigering, søgning
(Siden blev oprettet: Maarum mineralvand, eller blot Maarumvand, var et af Wiibroes Bryggeris bedst kendte produkter. Maarumvand tappedes fra den danske stats kilde i Maarum, en kilde, der opdagedes ...)
 
Linje 1: Linje 1:
Maarum mineralvand, eller blot Maarumvand, var et af Wiibroes Bryggeris bedst kendte produkter. Maarumvand tappedes fra den danske stats kilde i Maarum, en kilde, der opdagedes først i 1930'erne. Vandet udmærkede sig ved at være blødt (kalkfattigt) og alkalisk (syreneutraliserende). Hvad mineralindholdet angik, blev Maarumvand ikke overgået af andre naturlige mineralvande og lå endog langt over de fleste, idet det indeholdt ca. 1.600 mg nyttige salte pr. liter. Produktionen af Maarumvand ophørte samtidig med Wiibroes produktion af øl og mineralvand i Helsingør.
+
Maarum mineralvand, eller blot Maarumvand, var et af Wiibroes Bryggeris bedst kendte produkter. Maarumvand tappedes fra den danske stats kilde i den sydlige udkant af Harager Hegn ved Maarum. Kilden opdagedes 1931, da man foretog en boring efter vand og først i 125 meters dybde fandt vand i så rigelige mængder, at det kunne pumpes op. Vandet udmærkede sig ved at være blødt (kalkfattigt) og alkalisk (syreneutraliserende). Hvad mineralindholdet angik, blev Maarumvand ikke overgået af andre naturlige mineralvande og lå endog langt over de fleste, idet det indeholdt ca. 1.600 mg nyttige salte pr. liter. Produktionen (aftapningen) af Maarumvand påbegyndtes i foråret 1933 under stor bevågenhed, og den ophørte samtidig med nedlæggelsen af Wiibroes produktion af øl og mineralvande i Helsingør.
 +
 
 +
[[Kategori:Bryggerier]]

Versionen fra 28. mar 2008, 21:06

Maarum mineralvand, eller blot Maarumvand, var et af Wiibroes Bryggeris bedst kendte produkter. Maarumvand tappedes fra den danske stats kilde i den sydlige udkant af Harager Hegn ved Maarum. Kilden opdagedes 1931, da man foretog en boring efter vand og først i 125 meters dybde fandt vand i så rigelige mængder, at det kunne pumpes op. Vandet udmærkede sig ved at være blødt (kalkfattigt) og alkalisk (syreneutraliserende). Hvad mineralindholdet angik, blev Maarumvand ikke overgået af andre naturlige mineralvande og lå endog langt over de fleste, idet det indeholdt ca. 1.600 mg nyttige salte pr. liter. Produktionen (aftapningen) af Maarumvand påbegyndtes i foråret 1933 under stor bevågenhed, og den ophørte samtidig med nedlæggelsen af Wiibroes produktion af øl og mineralvande i Helsingør.

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.