Forskel mellem versioner af "Lappestenen"

Fra Helsingør Leksikon
Skift til:navigering, søgning
(Siden blev oprettet: '''Lappestenen''' var navnet på en stor stenblok, bragt til området med isen under istiden og efterladt i strandkanten nord for Helsingør. Herfra blev stenen med møje og bes...)
 
Linje 1: Linje 1:
'''Lappestenen''' var navnet på en stor stenblok, bragt til området med isen under istiden og efterladt i strandkanten nord for Helsingør. Herfra blev stenen med møje og besvær bragt til [[Kronborg]], hvor den gennem adskillige år havde sin plads udenfor borgens fæstningsværker, således som det fremgår af flere ældre illustrationer. Der hersker imidlertid en del usikkerhed om, hvorvidt der oprindelig var mere end en enkelt Lappesten, idet der på senere kort - optegnet længe efter flytningen af den store sten til Kronborg-området - stadig er aftegnet et par Lappesten i strandkanten.
+
'''Lappestenen''' var navnet på en stor stenblok, en såkaldt vandreblok, bragt til området med isen under istiden nordfra og efterladt i strandkanten nord for Helsingør. Herfra blev stenen med møje og besvær allerede i Frederik IIs tid bragt til [[Kronborg]], hvor den gennem adskillige år havde sin plads udenfor borgens sydlige fæstningsværker, således som det også fremgår af flere ældre Kronborg-illustrationer. Der hersker imidlertid en del usikkerhed om, hvorvidt der oprindelig var mere end en enkelt Lappesten, idet der på senere kort - optegnet længe efter flytningen af den store sten til Kronborg-området - stadig er aftegnet et par store "Lappesten" i strandkanten.
  
 
[[Kategori:Geologi]]
 
[[Kategori:Geologi]]

Versionen fra 23. maj 2008, 18:15

Lappestenen var navnet på en stor stenblok, en såkaldt vandreblok, bragt til området med isen under istiden nordfra og efterladt i strandkanten nord for Helsingør. Herfra blev stenen med møje og besvær allerede i Frederik IIs tid bragt til Kronborg, hvor den gennem adskillige år havde sin plads udenfor borgens sydlige fæstningsværker, således som det også fremgår af flere ældre Kronborg-illustrationer. Der hersker imidlertid en del usikkerhed om, hvorvidt der oprindelig var mere end en enkelt Lappesten, idet der på senere kort - optegnet længe efter flytningen af den store sten til Kronborg-området - stadig er aftegnet et par store "Lappesten" i strandkanten.

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.