Forskel mellem versioner af "Lappestenen"

Fra Helsingør Leksikon
Skift til:navigering, søgning
(Vejnavn tilføjet)
(Mindre justering)
Linje 1: Linje 1:
'''Lappestenen''' var navnet på en stor stenblok, en såkaldt vandreblok, bragt til området med isen under istiden nordfra og efterladt i strandkanten lidt nord for Helsingør. Herfra blev stenen med møje og besvær allerede i Frederik IIs tid bragt til [[Kronborg]], hvor den gennem adskillige år havde sin plads udenfor borgens sydlige fæstningsværker, således som det også fremgår af flere ældre Kronborg-illustrationer. Der hersker imidlertid en del usikkerhed om, hvorvidt der oprindelig var mere end en enkelt Lappesten, idet der på senere kort - optegnet længe efter flytningen af den store sten til Kronborg-området - stadig er markeret et par store "Lappesten" i strandkanten.  
+
'''Lappestenen''' var navnet på en stor stenblok, en såkaldt vandreblok, bragt til området med isen under istiden nordfra og efterladt i strandkanten lidt nord for Helsingør. Herfra blev stenen med møje og besvær allerede i Frederik 2.s tid bragt til [[Kronborg]], hvor den gennem adskillige år havde sin plads udenfor borgens sydlige fæstningsværker, således som det også fremgår af flere ældre Kronborg-illustrationer. Der hersker imidlertid en del usikkerhed om, hvorvidt der oprindelig var mere end en enkelt Lappesten, idet der på senere kort - optegnet længe efter flytningen af den store sten til Kronborg-området - stadig er markeret et par store "Lappesten" i strandkanten.  
  
 
Navnet Lappestenen stammer fra navnet [[Lappegrunden]], en sandbanke ud for området.  
 
Navnet Lappestenen stammer fra navnet [[Lappegrunden]], en sandbanke ud for området.  

Versionen fra 2. feb 2015, 16:05

Lappestenen var navnet på en stor stenblok, en såkaldt vandreblok, bragt til området med isen under istiden nordfra og efterladt i strandkanten lidt nord for Helsingør. Herfra blev stenen med møje og besvær allerede i Frederik 2.s tid bragt til Kronborg, hvor den gennem adskillige år havde sin plads udenfor borgens sydlige fæstningsværker, således som det også fremgår af flere ældre Kronborg-illustrationer. Der hersker imidlertid en del usikkerhed om, hvorvidt der oprindelig var mere end en enkelt Lappesten, idet der på senere kort - optegnet længe efter flytningen af den store sten til Kronborg-området - stadig er markeret et par store "Lappesten" i strandkanten.

Navnet Lappestenen stammer fra navnet Lappegrunden, en sandbanke ud for området.

Lappestensvej er blevet til med baggrund i oven stående.

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.