LO-Skolen

Fra Helsingør Leksikon
Skift til:navigering, søgning

I slutningen af 1950´erne besluttede Landsorganisationen LO, at der som supplement til arbejderbevægelsens traditionelle arbejderhøjskoler Roskilde Højskole (1929) og Esbjerg Højskole (1910) skulle bygges en ny højskole i Helsingør. I denne fase blev den omtalt som Helsingør Højskole, idet tanken var at flytte Roskilde Højskole til Helsingør. Men da behovet for uddannelse af både medlemmer og tillidsrepræsentanter var hurtigt voksende i fagbevægelsen besluttede LO sig for at beholde skolen i Roskilde og bygge en hel ny i Helsingør.

I de følgende år afløste den ene arkitektide til byggeriet den næste. Den kendte arkitekt Jørn Utzon vandt i 1958 en arkitektkonkurrence, hvor ikke mindre end 76 forslag blev indsendt, med et byggeri, der bestod af et 16 etagers højhus.

Som bekendt fik LO-Skolen ikke sin høje bygning. Jørn Utzon havde fået et tilbud om at bygge operaen i Sidney og det kunne ikke arbejdsmæssigt kombineres med byggeriet af LO-Skolen. Derfor blev det overladt til andre at gennemføre et helt anderledes projekt. I 1962 besluttede LO, at den nye arbejderhøjskole skulle hedde LO-Skolen.

I 1961 nedsatte LO et højskoleudvalg, der skulle fungere som bygeudvalg for den nye skole, men også udarbejde planerne for den ny højskoles aktiviteter. Et af udvalgets medlemmer, Erling Jensen, blev allerede i 1961 udnævnt som LO-Skolens første forstander.

Den 28. maj 1969 blev LO-Skolen officielt indviet. Den har siden fungeret som en af arbejderbevægelsens uddannelsessteder. Udover at være kendt som sådan er LO-Skolen nærmest blev berømt for sine kvaliteter, når det drejer sig om at bespise deltagerne i kurser og konferencer.

LO-Skolen har gennem årene opbygget en meget stor samling af kunst af høj kvalitet og meget varieret i kunstneriske udtryk.

I 2015 blev Lo-Skolen omdannet til Konventum Konferencecenter.

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.