Helsingør Leksikon:Om

Fra Helsingør Leksikon
Version fra 23. maj 2022, 08:47 af Ssn (diskussion | bidrag) Ssn (diskussion | bidrag) (Oprettede siden med "Helsingør Leksikon er et lokalhistorisk leksikon baseret på web 2.0 teknologi (MediaWiki), hvor brugeren, lokalhistorikeren og museumsfolkene bidrager på lige fod med art...")
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version → (forskel)
Skift til:navigering, søgning

Helsingør Leksikon er et lokalhistorisk leksikon baseret på web 2.0 teknologi (MediaWiki), hvor brugeren, lokalhistorikeren og museumsfolkene bidrager på lige fod med artikler om Helsingørområdets historie. Leksikonet er startet i det tidlige forår 2008.

Helsingør Kommunes Museer har i samarbejde med Helsingør Kommunes Biblioteker fået støtte af Kulturarvsstyrelsen til at starte Helsingør Leksikon, men de to institutioner ejer ikke leksikonet, og vi ved ikke bedst.

Vi sørger for at det bliver hostet på forsvarlig vis, vi har administrator-password og har derfor en ekstra mulighed for at overvåge siderne, men vi sidder ikke som redaktører og bestemmer om den ene eller den anden artikel kan medtages eller ej. Det er i høj grad de forskellige bidragydere, som bestemmer leksikonets indhold.

Fra de to institutioners side har det overordnede formål fra starten været at mangedoble og nyttiggøre mængden og ikke mindst formidlingen af lokalhistorien. Det konkrete mål vi satte os, er at opbygge et leksikon baseret på wiki-software med artikler (forholdsvis kortfattede), billeder og kort vedr. Helsingørområdets kulturhistorie.

Har man spørgsmål eller kommentarer, som ikke umiddelbart kan løses ved at klikke på Hjælp, er man meget velkommen til at kontakte Biblioteket Kulturværftet, som er tovholder, på mailto:fakta@helsbib.dk

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.