Forskel mellem versioner af "Du Nord Hotel"

Fra Helsingør Leksikon
Skift til:navigering, søgning
(Bog- og andet link indsat+opdatering)
Linje 1: Linje 1:
 +
 +
* Stengade 25, Helsingør.
  
 
* Hotel.
 
* Hotel.
* Stengade 25, Helsingør.
+
 
* Inden Hotel du Nord blev etableret i 1834 lå der en gæstgiver- og postgård, [[Hotel d’Allemand]], som var et af byens herberger. Helsingør Aftenskole blev i 1884 stiftet ved et møde på hotellet. Ejendommen blev i 1955 købt af Irma, som ønskede at etablere en Danmarks første selvbetjeningsforretning med fødevarer.
+
* Inden Hotel du Nord blev etableret i 1834 lå der en gæstgiver- og postgård, [[Hotel d’Allemand]], som var et af byens herberger. [[Helsingør Aftenskole]] blev i 1884 stiftet ved et møde på hotellet. Ejendommen blev i 1955 købt af Irma, som ønskede at etablere en Danmarks første selvbetjeningsforretning med fødevarer. Siden har forskellige forretninger haft til huse på adressen.
 
   
 
   
Kilde: Helsingørs gader og veje i mands minde. Kenno Pedersen. 2002.
+
===Litteratur===
 +
[http://bibliotek.dk/linkme.php?rec.id=870970-basis%3A43047493 Kenno Pedersen: Helsingørs gader og stræder i mands minde - Stengade. Nordisk Forlag for videnskab og teknik. Helsingør, 2002.]
  
 
[[Kategori: Hoteller, Pensionater, Kroer mv.]]
 
[[Kategori: Hoteller, Pensionater, Kroer mv.]]

Versionen fra 20. sep 2018, 14:02

  • Stengade 25, Helsingør.
  • Hotel.
  • Inden Hotel du Nord blev etableret i 1834 lå der en gæstgiver- og postgård, Hotel d’Allemand, som var et af byens herberger. Helsingør Aftenskole blev i 1884 stiftet ved et møde på hotellet. Ejendommen blev i 1955 købt af Irma, som ønskede at etablere en Danmarks første selvbetjeningsforretning med fødevarer. Siden har forskellige forretninger haft til huse på adressen.

Litteratur

Kenno Pedersen: Helsingørs gader og stræder i mands minde - Stengade. Nordisk Forlag for videnskab og teknik. Helsingør, 2002.

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.