Helsing Øre + Øjne
Helsing Øre + Øjne. En lydevent rammer Helsingør.
I august måned får Helsingør besøg af kunstnergruppen Live Art Installations. De ankommer med skibet M/S Illutron, der er lastet med dansere, installationskunstnere, musikere, eksplosionstårn, teknologi entusiaster og sågar en enkelt ubådskaptajn. Begivenheden Helsing Øre+ Øjne arrangeres af Helsingør Kommune i samarbejde med Live Art installations, og er en del af Lys og Lyd projektet, der involverer 10 hovedstadskommuner. Selve begivenheden finder sted den 12- 17 august, hvor der inviteres til DJ nights, events og workshops på skibet, i Helsingør havn og på byens omkringliggende pladser.
Åbenhed får ideerne til at gro ind i Helsingør. Begivenheden bygger på inddragelse i meget bred forstand, derfor er arbejdsprocessen frem mod den 12- 17 august også en central del af eventen. Alle som har lyst og mod på at være med skal blot møde frem til en af de planlagte mødeaktiviteter hen over sommeren, hvor kunstnerne sætter kommunens borgere i stævne. Alle er velkomne. Gamle som unge, børn og forældre. Det er også muligt at engagere sig i projektet via FaceBook gruppen Helsing Øre + Øjne.
Man behøver ikke være verdensmester for at være med Helsing Øre + Øjne, men man må meget gerne have lyst til at opleve byen på en anderledes måde. For kunstnerne inviterer på alternative havne- og byvandringer, der skaber grobund til det videre arbejde med koreografien af begivenheden i august.
Baggrund. De to Lyd og Lys events, der gennemføres i Helsingør Kommune, er en del af det overordnede projekt, der koordineres af Københavns Internationale Teater. De to Lys og Lyd begivenheder i Helsingør Kommune løber af stabelen i august 2009 i samarbejde med kunstnerkollektivet Live Art Installations, og i februar 2010 i samarbejde med lyskunstneren, Jesper Kongshaug. Lyd og Lys projektet bruger byen som scene, og stræber efter at sætte en tværfaglig dagsorden, som iscenesætter Helsingør gennem utraditionelle virkemidler. Helsingør Kommune deltager i projektet som led i arbejdet med Hovedstadsregionens begivenhedsstrategi. Projektets form og indhold har til hensigt at fremdrive det dynamiske samspil mellem larmende og eksperimenterende kultur, eksisterende kulturinstitutioner, kommunens kreative vækstlag, samt kommunens historie- og kulturrigdomme, som er et bærende element i kulturpolitikken og i Helsingør Kommunens vision, Tættere på.
Læse mere om projektet på [1]