Forskel mellem versioner af "Wiibroe fadøl"

Fra Helsingør Leksikon
Skift til:navigering, søgning
(Siden blev oprettet: '''Wiibroe fra fad''' Fade var oprindelig- mere eller mindre tøndeformede træbeholdere til øl eller vin, der kunne rumme fra 1/4 til over hundrede hektoliter. Til distributi...)
 
 
(En mellemliggende version af en anden bruger ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
'''Wiibroe fra fad'''
+
Fade var oprindelig mere eller mindre tøndeformede træbeholdere til øl eller vin, der kunne rumme fra 1/4 til over hundrede hektoliter. Wiibroe leverede til at begynde med udelukkende sit øl på fade, og overlod byens øltappere, hvis navn påtryktes Wiibroes etiketter, at sælge øllet videre på flaske. Wiibroe havde, som de øvrige bryggerier eget bødkerværksted, hvor tønderne nyfremstilledes og vedligeholdtes. Wiibroe moderniserede og udvidede i 1895 sin ølaftapningskælder i det gamle bryggeri i Stengade, og året efter kunne bryggeriet ved annoncering meddele, at man til kunder i Helsingør fremover kun leverede øllet aftappet på flasker for dermed at have kontrol med indholdets kvalitet. Derfor kunne man også på etiketterne læse, at der var tale om bryggeriets egen aftapning. 
 +
Til distribution af fadøl, der i nyere tid er blevet meget populært, anvendes hos Wiibroe udelukkende fustager af rustfrit stål; tidligere indeholdende 19 liter mod nu 25 liter. Fadøl er normalt upasteuriseret og indeholder gerne mindre kulsyre end flaske- eller dåseøl.
  
Fade var oprindelig- mere eller mindre tøndeformede træbeholdere til øl eller vin, der kunne rumme fra 1/4 til over hundrede hektoliter. Til distribution af fadøl anvendes hos Wiibroe udelukkende fustager af rustfrit stål.
+
[[Kategori:Bryggerier]]
Fadøl indeholder gerne mindre kulsyre end flaske- eller dåseøl.
 
[[Kategori:Wiibroe Bryggeri]]
 

Nuværende version fra 27. mar 2008, 11:30

Fade var oprindelig mere eller mindre tøndeformede træbeholdere til øl eller vin, der kunne rumme fra 1/4 til over hundrede hektoliter. Wiibroe leverede til at begynde med udelukkende sit øl på fade, og overlod byens øltappere, hvis navn påtryktes Wiibroes etiketter, at sælge øllet videre på flaske. Wiibroe havde, som de øvrige bryggerier eget bødkerværksted, hvor tønderne nyfremstilledes og vedligeholdtes. Wiibroe moderniserede og udvidede i 1895 sin ølaftapningskælder i det gamle bryggeri i Stengade, og året efter kunne bryggeriet ved annoncering meddele, at man til kunder i Helsingør fremover kun leverede øllet aftappet på flasker for dermed at have kontrol med indholdets kvalitet. Derfor kunne man også på etiketterne læse, at der var tale om bryggeriets egen aftapning. Til distribution af fadøl, der i nyere tid er blevet meget populært, anvendes hos Wiibroe udelukkende fustager af rustfrit stål; tidligere indeholdende 19 liter mod nu 25 liter. Fadøl er normalt upasteuriseret og indeholder gerne mindre kulsyre end flaske- eller dåseøl.

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.