Forskel mellem versioner af "Knud Aage Sørensen"

Fra Helsingør Leksikon
Skift til:navigering, søgning
 
(8 mellemliggende versioner af 3 andre brugere ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
 
[[Billede:Farfarogslot.jpg]]
 
[[Billede:Farfarogslot.jpg]]
 
[[Kategori:personer]]
 
  
 
Min Farfar Knud Aage Sørensen, var søn af Søren Christian Sørensen,  
 
Min Farfar Knud Aage Sørensen, var søn af Søren Christian Sørensen,  
 
der var Gæstgiver og ejer af Nordkap.
 
der var Gæstgiver og ejer af Nordkap.
Knud Aage voksede op i Nordkap og boede ved sin fødsel i 1902 på Bjergegade 31. under sin opvækst boede familien flere steder i byen bla.Strandgade 75 og på Friisvej "Bakkebo" idag kaldet Thorsvænget. stiftede han selv familie og fik 6 børn, deriblandt min fader. Knud Aage blev uddannet barber og sejlede på Marine skibet Peder Skram, hvor han bla. klippede og barberede kongelige hoveder.
+
Knud Aage voksede op i Nordkap og boede ved sin fødsel i 1902 på Bjergegade 31. Han stiftede selv familie og fik 6 børn, deriblandt min fader Kurt Sørensen.  
 
+
Knud Aage blev uddannet barber og sejlede på Marine skibet Peder Skram, hvor han bla. klippede og barberede kongelige hoveder.
Knud Aage startede på Kronborg som kustode men blev den første egentlige vagtbetjent / og Slotsbetjent på Slottet.  
+
Knud Aage startede på Kronborg som kustode men blev den første egentlige vagtmester og havde ansvaret for slottets daglige drift / Slotsbetjent.  
han fik efter 40 år en jubilæums og fortjenstmedalje i sølv af kong Frederik d. 9 og Dronning Ingrid dette skete i 1969
+
han fik efter 40 år en jubilæums og fortjenstmedalje i sølv af kong Frederik d. 9 og Dronning Ingrid dette skete i 1969.
Knud Aages børn klarede sig også godt den ene blev direktør på Hornbækbanen
+
Knud Aages børn klarede sig også godt. En direktør på Hornbækbanen,
og en anden stationsbestyrer på Aalsgaarde Station. en tredie søn flyttede aldrig rigtig ud af Kronborgs volde han voksede op der, var sergent der og senere blev han Vagtkontrollør på slottet..jeg taler om Torben Sørensen. Han blev pensioneret i 1997, og flyttede først der fra "sit slot"  
+
en anden stationsbestyrer på Aalsgaarde Station, en tredie søn flyttede aldrig rigtig ud af Kronborgs volde, Torben Sørensen voksede op der, var sergent der og blev Vagtkontrollør på slottet..Han blev pensioneret i 1997, og flyttede først der fra "sit elskede slot"  
 +
Idag år 2009 er vi ikke mere på Kronborg en lang æra er slut for vores vedkommende, vi har skrevet os ind i Kronborgs arbejdsliv og ud af portnerboligen ...men vi kan ikke helt afskrive og holde os væk fra de dejlige vandreture omkring voldene... og for vores indre blik se vores farfar, vinterbade fra kronborgstranden ..mindes fortællingerne om børnene der sejlede rundt i en båd i voldgraven eller helt glemme alle de japanere der måbende kikkede ind af farfar´s vinduer - en afsluttet epoke..
  
"sommerhuset på pynten" som min far og jeg kaldte slottet senere..
+
[[Kategori:Personer|Sørensen, Knud Aage]]
er en afsluttet epoke..
 

Nuværende version fra 7. jun 2010, 20:30

Farfarogslot.jpg

Min Farfar Knud Aage Sørensen, var søn af Søren Christian Sørensen, der var Gæstgiver og ejer af Nordkap. Knud Aage voksede op i Nordkap og boede ved sin fødsel i 1902 på Bjergegade 31. Han stiftede selv familie og fik 6 børn, deriblandt min fader Kurt Sørensen. Knud Aage blev uddannet barber og sejlede på Marine skibet Peder Skram, hvor han bla. klippede og barberede kongelige hoveder. Knud Aage startede på Kronborg som kustode men blev den første egentlige vagtmester og havde ansvaret for slottets daglige drift / Slotsbetjent. han fik efter 40 år en jubilæums og fortjenstmedalje i sølv af kong Frederik d. 9 og Dronning Ingrid dette skete i 1969. Knud Aages børn klarede sig også godt. En direktør på Hornbækbanen, en anden stationsbestyrer på Aalsgaarde Station, en tredie søn flyttede aldrig rigtig ud af Kronborgs volde, Torben Sørensen voksede op der, var sergent der og blev Vagtkontrollør på slottet..Han blev pensioneret i 1997, og flyttede først der fra "sit elskede slot" Idag år 2009 er vi ikke mere på Kronborg en lang æra er slut for vores vedkommende, vi har skrevet os ind i Kronborgs arbejdsliv og ud af portnerboligen ...men vi kan ikke helt afskrive og holde os væk fra de dejlige vandreture omkring voldene... og for vores indre blik se vores farfar, vinterbade fra kronborgstranden ..mindes fortællingerne om børnene der sejlede rundt i en båd i voldgraven eller helt glemme alle de japanere der måbende kikkede ind af farfar´s vinduer - en afsluttet epoke..

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.