Forskel mellem versioner af "Spildepengedam"

Fra Helsingør Leksikon
Skift til:navigering, søgning
(Siden blev oprettet: '''Spildepengedam''' eller '''Spildepengedammene''' var navnet på flere mindre søer/damme på Helsingørs markjorder, beliggende ovenfor kystskrænten umiddelbart vest for mid...)
 
Linje 1: Linje 1:
'''Spildepengedam''' eller '''Spildepengedammene''' var navnet på flere mindre søer/damme på Helsingørs markjorder, beliggende ovenfor kystskrænten umiddelbart vest for middelalderbyen, syd for nuværende Gurrevej. Dammene, der havde forbindelse til de større vådområder på [[Kronborg Ladegaards]] arealer, havde afløb gennem det vandløb, der var kendt under betegnelsen "[[Strømmen]]" og som løb mellem den nuværende Rosenkildevej og kirkegården ned til middelalderbyen og her i en bue syd om den daværende bebyggelse ud til Øresund.
+
'''Spildepengedam''' eller '''Spildepengedammene''' var navnet på flere mindre søer/damme på Helsingørs markjorder, beliggende ovenfor kystskrænten umiddelbart vest for middelalderbyen, syd for nuværende Gurrevej. Dammene, hvoraf en havde sit eget navn, Hængedam, stod også i forbindelse med de større vådområder mod sydvest og vest på [[Kronborg Ladegaard]]s arealer via den såkaldte Ramels Dam, og de havde afløb gennem det vandløb, der var kendt under betegnelsen "[[Strømmen]]" og som løb mellem den nuværende Rosenkildevej og kirkegården ned til middelalderbyen og her i en bue syd om den daværende bebyggelse ud til Øresund.
  
 
===Litteratur===
 
===Litteratur===

Versionen fra 1. maj 2008, 14:57

Spildepengedam eller Spildepengedammene var navnet på flere mindre søer/damme på Helsingørs markjorder, beliggende ovenfor kystskrænten umiddelbart vest for middelalderbyen, syd for nuværende Gurrevej. Dammene, hvoraf en havde sit eget navn, Hængedam, stod også i forbindelse med de større vådområder mod sydvest og vest på Kronborg Ladegaards arealer via den såkaldte Ramels Dam, og de havde afløb gennem det vandløb, der var kendt under betegnelsen "Strømmen" og som løb mellem den nuværende Rosenkildevej og kirkegården ned til middelalderbyen og her i en bue syd om den daværende bebyggelse ud til Øresund.

Litteratur

Laurits Pedersen: Helsingør i Sundtoldtiden 1426-1857. 1926.

Ellen Louise Mertz: Helsingør og omegns jordbundsforhold. By-Geologi nr. 1. 1969.

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.